Nieuw in Stadshart: hotel met 140 kamers

AMSTELVEEN - Een hotel met 140 kamers, 77 koopappartementen, commerciële ruimten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage. Het moet allemaal medio 2017 zijn gerealiseerd op de plek van het voormalige Eneco-kantoor aan de Van Heuven Goedhartlaan in het Stadshart, naast de Rabobank Parktoren en grenzend aan park de Stadstuinen.

De nu nog braakliggende plek (foto) is volgens het gemeentebestuur een van de laatste bouwlocaties in het Stadshart. Onlangs werd een omgevingsvergunning afgegeven aan Zhonghongjian (Holland) BV, voor de ontwikkeling  van het project. De bouw start in januari 2016, maar in opdracht van de gemeente starten medio juli de voorbereidende werkzaamheden met het verleggen van kabels en leidingen.

Informatieavond
Direct betrokkenen, onder wie omwonenden en bedrijven, zijn uitgenodigd voor een informatieavond op donderdag 18 juni in de Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein 102. Zij krijgen een toelichting op het bouwplan en de nodige voorbereidingen. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Een tweed informatie volgt als de ontwikkelaar een aannemer heeft geselecteerd.

Wens
Met de start van de bouw gaat een lang gekoesterde wens van het college in vervulling: ‘Een hotel – voor in principe de zakelijke markt - ontbrak nog aan het Stadshart. Het complex inclusief koopappartementen en de mogelijkheid voor detailhandel of maatschappelijke voorzieningen versterken en verlevendigen dit deel van het Stadshart. Daarnaast zorgt de komst van een hotel voor extra werkgelegenheid. Bij de inpassing van het project is rekening gehouden met de omgeving. De appartementen krijgen uitzicht op de Stadstuinen en het parkeren is op eigen terrein. Naar de koopappartementen blijkt al veel vraag te zijn,’ zo meldt het gemeentebestuur.

Op de foto
De locatie aan de Van Heuven Goedhartlaan waar een hotel verrijst, inclusief 77 woonappartementen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.