't Schooltje in Amstelveen

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Er zijn slechts 12 opvangplaatsen per dag met twee vertrouwde pedagogische medewerkers. Op deze manier is er veel persoonlijke aandacht. De missie van ’t Schooltje luidt als volgt: ‘Kinderen de beste toekomst geven door in het hier en nu een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden.’

Professionele en kwalitatieve opvang

‘Wij vinden veiligheid de basis van de ontwikkeling en groei van ieder kind. Dit kan alleen in een stabiele, huiselijke en warme omgeving. Ons toegewijde team van pedagogisch medewerksters zijn daarin het fundament van onze organisatie. Zij nemen bewuste opvoedkundige keuzes voor de kinderen en betrekken ouders bij iedere ontwikkelingsfase. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich gezien en gehoord voelen, hun gevoelens mogen uiten en in alle liefde en vertrouwen mogen opgroeien. Kinderen krijgen de ruimte om spelenderwijs nieuwe vaardigheden zich eigen te maken. Zij leren zichzelf kennen, leren rekening te houden met elkaar en doen normen en waarden op’, aldus Rosa, de eigenaresse van ’t Schooltje.

Pedagogische uitgangspunten

‘Wij laten ons inspireren door twee pedagogische uitgangspunten’, vervolgt Rosa. ‘Als eerste Montessori, door de wijze hoe wij speelmateriaal aanbieden en de manier hoe wij de kinderen ondersteunen spelenderwijs en zelfstandig de wereld te leren kennen. Niet omdat wij willen dat kinderen zo snel mogelijk groot worden (laat ze vooral kind zijn), maar omdat kinderen het heerlijk vinden om zelf successen te ervaren “leer mij het zelf doen”.

Onze tweede uitgangspunt is de wijze waarop wij samen met de kinderen communiceren, How2Talk2Kids. Naast een fijne en liefdevolle omgeving vinden wij het effect van communicatie erg belangrijk. Wij leggen hierbij de nadruk op het praten met en luisteren naar kinderen.’

Interesse?

Bezoek de website op www.hetschooltjekdv.nl. U kunt zich daar aanmelden voor een rondleiding en ontdekken hoe ‘t Schooltje de perfecte plek is voor uw kind.

't Schooltje Kinderdagverblijf
Voornsehoek 17A
1181 CK Amstelveen
06-21327493
https://hetschooltjekdv.nl

logo schooltje kinderdagverblijf.png


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.