VLN Nieuws - Vivian Tusveld

Nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - Amstelveen is een kindvriendelijk kunstwerk rijker. In het wijkpark in Middenhoven is het nieuwe kunstwerk 'de Bal' geplaatst, vervaardigd door Cindy Bakker. Het zijn meerdere gele ballen in verschillende maten.

Eerder kon via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl gestemd worden en dit kunstwerk kreeg veruit de meeste stemmen.

Knippen kunstwerk.jpg

Het kunstwerk werd afgelopen vrijdag onthuld door wethouder Herbert Raat. (Beeld: Janiek Dam)

Kunstenaar Cindy Bakker laat zich inspireren door alledaagse kleurrijke objecten en vormen, zoals verkeersborden, oranje pvc-buizen op bouwterreinen of groene prullenbakken. Ze gebruikt deze objecten - vaak sterk uitvergroot - in haar werk en zet ze lukraak neer, alsof kinderen ermee hebben gespeeld. Zo ook met de gele ballen. Voor het kunstwerk in Wijkpark Middenhoven heeft Cindy zich laten inspireren door buitenspelen. De rubberen licht meeverende vloer onder het kunstwerk is gemaakt van gemalen zolen van sneakers.

Licht Herbert kunstenaar milanka.jpg

De wethouder met de kinderburgemeester en de kunstenaar. (Beeld: Janiek Dam)

De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om in Amstelveen kunstwerken te realiseren specifiek gericht op kinderen. Het kunstwerk 'De Bal' is onderdeel van het initiatief Kindvriendelijke Kunst. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:14

Amstelveen van voorheen (404)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 404 een oude foto uit 1977 van het begin van de aanleg van het Amstelveense raadhuis aan de Poel.

Sport gisteren 19:39

Honderden kinderen genieten van succesvolle Poeldag Amstelveen

Amstelveen - Honderden kinderen hebben vandaag genoten van de Poeldag in Amstelveen, een gratis evenement waarbij jong en oud tal van sporten konden beoefenen. De organisatie spreekt van een succes, ondanks dat het weer in de middag niet helemaal meehielp.

Algemeen gisteren 18:43

Geschokte reacties na doodschieten vier zwanenjongen

Aalsmeer - De Dierenambulance in deze regio en de Zwanengroep Zuid-Holland hebben net als talloze mensen geschokt gereageerd nadat een inwoner van Aalsmeer vier zwanenjongen doodschoot op zijn landje in Aalsmeerderbrug.

Algemeen gisteren 12:18

Uniek kijkje achter de A9-schermen tijdens Dag van de Bouw, ook fietsrondleidingen

Amstelveen / Ouderkerk – Het is zaterdag 8 juni weer ‘Dag van de Bouw’ en ook in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is deze dag van alles te beleven. A9-aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen organiseren tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud rond de A9. Ook zijn er fietsrondleidingen (vooraf inschrijven) langs de werkzaamheden.

Algemeen 24 mei 2024 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.