Pixabay.com

Nieuw platform COVREASY komt met digitale medische toegangskaart voor veilige samenkomsten

Amstelveen – Het nieuwe platform COVREASY heeft een digitale medische toegangskaart ontwikkeld voor zorgeloze ontmoetingen in de horeca, op reis en bij evenementen.

Amstelvener Roy Molenaar, CEO van COVREASY legt uit dat aantoonbare veiligheid een belangrijke stap  is om de overheid te overtuigen dat bedrijven weer open mogen: ‘Met ons platform weet de ondernemer dat bezoekers virusvrij zijn en kan de overheid een regisserende rol innemen. De discussie hoeft niet te gaan over de maatregelen rond de lockdown, maar over de specifieke voorwaarden waarbij bedrijven weer open mogen zijn.’

Schakel

COVREASY is een digitale verbindende schakel tussen laboratoria, ondernemers en consumenten, zodat mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn.  Na een bezoek aan een laboratorium of medische instelling komt een testuitslag of vaccinatiebewijs direct binnen op je telefoon. Dat dient vervolgens als digitale medische toegangskaart voor bijvoorbeeld een bezoek aan congres, hotel, sportschool of restaurant. Een simpele toegangscontrole waarbij geen medische gegevens gedeeld hoeven worden, maakt dat negatief geteste mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn maar bovenal dat

Groen licht via app

Op het COVREASY platform staan dataveiligheid en privacy centraal. Ondernemers plaatsen scanpoorten of gebruiken de scan-app. Er worden bij de toegangscontrole geen medische gegevens gedeeld. Als iemand virusvrij is, geeft de app groen licht. Deze verificatie vindt plaats op basis van een QR-code en een beveiligde verbinding met het COVREASY platform. Op deze manier weet de ondernemer dat alleen bezoekers met een geldige, negatieve uitslag binnengelaten worden.

HL7 standaard

“Het begint natuurlijk met laboratoria en andere medische instellingen”, vertelt Kasper Dessing, COO van COVREASY. “Zij werken allemaal op hun eigen manier. De uitdaging hierbij is om veilig en consistent medische gegevens terug te koppelen aan de deelnemer. Omdat COVREASY gebouwd is naar de HL7 standaard en direct te koppelen is met een laboratorium informatiesysteem (LIS), kan ons platform die informatiestroom volgens de geldende standaarden verwerken. Met het platform ontzorgen wij laboratoria en koppelen we een nieuw product aan hun bestaande diensten: de digitale medische toegangskaart. Na het downloaden van de app worden gebruikers ook doorverwezen naar de dichtstbijzijnde laboratoria.”

In gesprek

COVREASY is inmiddels in gesprek met diverse laboratoria en medische instellingen voor de verwerking van testuitslagen en vaccinaties:  'We streven ernaar de eerste samenwerkingen op korte termijn met de wereld te delen. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een samenleving van het slot waarin ondernemers weer zorgeloos kunnen ondernemen.'

Voor meer informatie, kijk op www.covreasy.nl of neem contact op via info@covreasy.nl.

 


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen gisteren 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.

Verkeer & Vervoer 16 sep. 2021 19:23

Verkeersdrukte rond scholen Sportlaan: Amstelveen overweegt aanpassing schooltijden

Amstelveen - De verkeersveiligheid bij de grote scholen in de omgeving van de Sportlaan is dermate in het geding dat gemeente Amstelveen in overleg is met het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College (HWC) en de International School of Amsterdam over aangepaste starttijden van de scholen.