De Poel. [Beeld: AmstelveenZ]

Nieuw: rondvaarten op de Amstelveense Poel

Amstelveen – Op 14 september 2019 wordt het mogelijk om rondvaarten te maken over de Amstelveense poel.

Tijdens een historische dag in Bovenkerk zorgen het Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met medewerking van WSA en diversen sponsors ervoor dat Bovenkerk vanaf het water is te zien.

Voor de rondvaarten wordt een open boot met 22 zitplaatsen gereserveerd. De rondvaart gaat onder de kippenbrug door en doet ook de Modderpoel (het water achter de Legmeerdijk) aan. Voor de eerste vaart zijn twee plekken gereserveerd voor de twee nieuwe burgemeesters van Amstelveen: de echte burgemeester en de kinderburgemeester. ‘Want Bovenkerk is trots dat er twee burgemeesters in het dorp aan de Poel wonen’.

Tickets

De rondvaarttickets kosten voor ongeveer een half uur varen tien euro. Dit bedrag komt ten goede aan de actie ‘Help ons uit de brand’ ivm de wederopbouw van de Urbanuskerk. De rondvaartboort vertrekt vanaf de haven van Watersport Vereniging Amstelveen (WSA) aan de Handweg 131 Amstelveen.

De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden. Voor de verolgvaarten worden 100 tickets in de verkoop gedaan. De voorverkoop start op maandag 2 september bij de Urbanuskkerk vanaf zeven uur (pinnen kan); voor deze tijd is reserveren niet mogelijk. De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. 

Kleinere boten

Ook wordt op 14 september de mogelijkheid geboden om op de Amstelveensche Poel te varen in een paar boten van acht tot tien personen. De eerste vaart is om elf uur en de laatste rond vijf uur.  Die kaartjes kosten drie euro voor een iets kortere route maar nog altijd heel speciaal om mee te maken. Ticketverkoop van deze boten bij de vertrekhaven van WSA aan de Handweg 131.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen gisteren 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn 26 okt. 2020 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.