De Poel. [Beeld: AmstelveenZ]

Nieuw: rondvaarten op de Amstelveense Poel

Amstelveen – Op 14 september 2019 wordt het mogelijk om rondvaarten te maken over de Amstelveense poel.

Tijdens een historische dag in Bovenkerk zorgen het Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met medewerking van WSA en diversen sponsors ervoor dat Bovenkerk vanaf het water is te zien.

Voor de rondvaarten wordt een open boot met 22 zitplaatsen gereserveerd. De rondvaart gaat onder de kippenbrug door en doet ook de Modderpoel (het water achter de Legmeerdijk) aan. Voor de eerste vaart zijn twee plekken gereserveerd voor de twee nieuwe burgemeesters van Amstelveen: de echte burgemeester en de kinderburgemeester. ‘Want Bovenkerk is trots dat er twee burgemeesters in het dorp aan de Poel wonen’.

Tickets

De rondvaarttickets kosten voor ongeveer een half uur varen tien euro. Dit bedrag komt ten goede aan de actie ‘Help ons uit de brand’ ivm de wederopbouw van de Urbanuskerk. De rondvaartboort vertrekt vanaf de haven van Watersport Vereniging Amstelveen (WSA) aan de Handweg 131 Amstelveen.

De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden. Voor de verolgvaarten worden 100 tickets in de verkoop gedaan. De voorverkoop start op maandag 2 september bij de Urbanuskkerk vanaf zeven uur (pinnen kan); voor deze tijd is reserveren niet mogelijk. De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. 

Kleinere boten

Ook wordt op 14 september de mogelijkheid geboden om op de Amstelveensche Poel te varen in een paar boten van acht tot tien personen. De eerste vaart is om elf uur en de laatste rond vijf uur.  Die kaartjes kosten drie euro voor een iets kortere route maar nog altijd heel speciaal om mee te maken. Ticketverkoop van deze boten bij de vertrekhaven van WSA aan de Handweg 131.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.