Entree van De Meerkamp [Foto: gemeente Amstelveen]

Nieuw zwemcomplex Amstelveen niet voor 2030; Meerkamp krijgt wel snel extra bad

Amstelveen - Het College van B en W wil spoedig een extra bad realiseren bij zwembad De Meerkamp om het huidige zwemwatertekort en de lange wachtlijsten voor zwemlessen op te lossen. Volledige nieuwbouw dan wel renovatie van het Amstelveense zwemcomplex zal zeker nog zo’n tien jaar op zich laten wachten.

Amstelveen liet eerder al een onderzoek uitvoeren naar de staat en capaciteit van het huidige zwembad en de mogelijkheden voor renovatie of nieuwbouw. Daaruit is geconcludeerd dat het zwembad met enkele aanpassingen (waaronder de toevoeging van extra zwemwater met een extra bad) nog zo’n tien jaar mee kan.

Coronacrisis

Volledige nieuwbouw/renovatie van De Meerkamp blijkt nu niet haalbaar, mede omdat de gemeente kampt met financiële onzekerheden rond de coronacrisis.  ‘Daarom is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij met een uitbreiding met een extra bad eerst het tekort aan zwemwater wordt opgelost. In de tweede fase zal een besluit worden genomen over de renovatie of nieuwbouw rond 2030.’

Wachtlijsten

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD) laat weten dat zwembad De Meerkamp ooit is gebouwd toen Amstelveen ruim 70.000 inwoners had: ‘Dat zijn er nu ruim 90.000 en dat is merkbaar bijvoorbeeld bij de wachtlijsten voor zwemles. Daarom willen met prioriteit meer zwemwater zorgen in Amstelveen.’

Locatie extra bad

Het College van B en W wil het extra bad bij De Meerkamp realiseren achter de sporthal, op de oude locatie van kinderopvang Boon.  In combinatie met deze uitbreiding worden ook mogelijkheden onderzocht voor een nieuw Amstelveens denksportcentrum en een gezondheidscentrum. Ook biedt de uitbreiding mogelijkheden voor nieuwe huisvesting voor de organisatie van AmstelveenSport.

Sporthal De Meerkamp

Het College wil de sporthal bij De Meerkamp ook een opknapbeurt geven zodat de multifunctionaliteit vergroot wordt, bijvoorbeeld voor zaalhockey en de hal behouden blijft voor  onderwijs en sport. Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de voorgestelde plannen voor het zwembad. De verwachting is dat een meerderheid van de gemeenteraad daarmee akkoord gaat.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.