Entree van De Meerkamp [Foto: gemeente Amstelveen]

Nieuw zwemcomplex Amstelveen niet voor 2030; Meerkamp krijgt wel snel extra bad

Amstelveen - Het College van B en W wil spoedig een extra bad realiseren bij zwembad De Meerkamp om het huidige zwemwatertekort en de lange wachtlijsten voor zwemlessen op te lossen. Volledige nieuwbouw dan wel renovatie van het Amstelveense zwemcomplex zal zeker nog zo’n tien jaar op zich laten wachten.

Amstelveen liet eerder al een onderzoek uitvoeren naar de staat en capaciteit van het huidige zwembad en de mogelijkheden voor renovatie of nieuwbouw. Daaruit is geconcludeerd dat het zwembad met enkele aanpassingen (waaronder de toevoeging van extra zwemwater met een extra bad) nog zo’n tien jaar mee kan.

Coronacrisis

Volledige nieuwbouw/renovatie van De Meerkamp blijkt nu niet haalbaar, mede omdat de gemeente kampt met financiële onzekerheden rond de coronacrisis.  ‘Daarom is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij met een uitbreiding met een extra bad eerst het tekort aan zwemwater wordt opgelost. In de tweede fase zal een besluit worden genomen over de renovatie of nieuwbouw rond 2030.’

Wachtlijsten

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD) laat weten dat zwembad De Meerkamp ooit is gebouwd toen Amstelveen ruim 70.000 inwoners had: ‘Dat zijn er nu ruim 90.000 en dat is merkbaar bijvoorbeeld bij de wachtlijsten voor zwemles. Daarom willen met prioriteit meer zwemwater zorgen in Amstelveen.’

Locatie extra bad

Het College van B en W wil het extra bad bij De Meerkamp realiseren achter de sporthal, op de oude locatie van kinderopvang Boon.  In combinatie met deze uitbreiding worden ook mogelijkheden onderzocht voor een nieuw Amstelveens denksportcentrum en een gezondheidscentrum. Ook biedt de uitbreiding mogelijkheden voor nieuwe huisvesting voor de organisatie van AmstelveenSport.

Sporthal De Meerkamp

Het College wil de sporthal bij De Meerkamp ook een opknapbeurt geven zodat de multifunctionaliteit vergroot wordt, bijvoorbeeld voor zaalhockey en de hal behouden blijft voor  onderwijs en sport. Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de voorgestelde plannen voor het zwembad. De verwachting is dat een meerderheid van de gemeenteraad daarmee akkoord gaat.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.