Nieuwbouw Hermann Wesselink College op schema; oplevering eind 2020

Amstelveen – De nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (HWC) ligt ondanks de coronacrisis op schema.

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) nam recent een kijkje in het nieuwe schoolgebouw dat in aanbouw is.

nieuwbouw_hwc_2.jpg

Oplevering eind dit jaar
Intern projectleider Ton Kodde, rector Bert Kozijn en bestuurder Duco Adema gaven de wethouder een uitgebreide rondleiding. De bouw ligt, ondanks de coronacrisis, op schema. Het pand wordt volgens planning eind dit jaar opgeleverd, zodat scholieren er vanaf 2021 les kunnen krijgen.

Theater, podium, studielounge
Het nieuwe gebouw heeft veel kenmerken waar de scholieren naar uit kunnen kijken. Zo is er een theater met een groot podium en is de kantine verdeeld over drie ruimten met onder meer een studielounge.

Grotere lokalen
De lokalen zijn groter dan normaal, namelijk 64 m2 in plaats van 50 m2. Hierdoor zijn de klassen op verschillende manieren in te zetten en in verschillende opstellingen te gebruiken door leerkrachten. Door de open verdiepingen en grote ramen krijgt de school een open en ruimtelijk effect. Tegelijkertijd zorgt de indeling ervoor dat het een knusse school blijft, die niet te massaal aandoet.

Eigentijds
Wethouder Frank Berkhout: 'Het schiet goed op met de bouw, zelfs in coronatijd, dat verdient wel een compliment. Ik zie de scholieren al lopen in dit eigentijdse pand en heb er alle vertrouwen in dat ze zich snel thuis voelen. Ook voor leerkrachten moet het fijn zijn om in zulke grote lichte lokalen les te kunnen geven.'

Voor de nieuwbouw van het HWC is door de gemeente ruim 26 miljoen euro uitgetrokken.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!