Nieuwbouw Hermann Wesselink College op schema; oplevering eind 2020

Amstelveen – De nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (HWC) ligt ondanks de coronacrisis op schema.

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) nam recent een kijkje in het nieuwe schoolgebouw dat in aanbouw is.

nieuwbouw_hwc_2.jpg

Oplevering eind dit jaar
Intern projectleider Ton Kodde, rector Bert Kozijn en bestuurder Duco Adema gaven de wethouder een uitgebreide rondleiding. De bouw ligt, ondanks de coronacrisis, op schema. Het pand wordt volgens planning eind dit jaar opgeleverd, zodat scholieren er vanaf 2021 les kunnen krijgen.

Theater, podium, studielounge
Het nieuwe gebouw heeft veel kenmerken waar de scholieren naar uit kunnen kijken. Zo is er een theater met een groot podium en is de kantine verdeeld over drie ruimten met onder meer een studielounge.

Grotere lokalen
De lokalen zijn groter dan normaal, namelijk 64 m2 in plaats van 50 m2. Hierdoor zijn de klassen op verschillende manieren in te zetten en in verschillende opstellingen te gebruiken door leerkrachten. Door de open verdiepingen en grote ramen krijgt de school een open en ruimtelijk effect. Tegelijkertijd zorgt de indeling ervoor dat het een knusse school blijft, die niet te massaal aandoet.

Eigentijds
Wethouder Frank Berkhout: 'Het schiet goed op met de bouw, zelfs in coronatijd, dat verdient wel een compliment. Ik zie de scholieren al lopen in dit eigentijdse pand en heb er alle vertrouwen in dat ze zich snel thuis voelen. Ook voor leerkrachten moet het fijn zijn om in zulke grote lichte lokalen les te kunnen geven.'

Voor de nieuwbouw van het HWC is door de gemeente ruim 26 miljoen euro uitgetrokken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.