De huidige situatie aan Landtong, van bovenaf gezien

Nieuwbouwwijkje Landtong in wording: 160 woningen, inclusief brede school

Amstelveen – Het ontwerp van de woningbouwplannen aan Landtong in de wijk Groenelaan, waar 160 nieuwe woningen moeten worden gebouwd inclusief een nieuwe school, liggen vanaf 3 september 2020 ter inzage.

Het college van B en W zet daarmee de volgende stap in de ontwikkeling van het gebied, waar nu diverse verouderde schoolgebouwen en schoolpleinen, gymzalen en een grasveld met skatevoorziening zijn gelegen.

Van de maximaal 160 nieuwe woningen worden minimaal 45% huurwoningen gerealiseerd in het middeldure lage segment. De overige woningen (55 procent) zijn voorzien in de middeldure koopsector.

Kwaliteitsslag

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening): 'Dit gebied kon een kwaliteitsslag gebruiken. Dat geven we met een nieuwe brede school, een schoolplein met een groene uitstraling, buitenspeelvoorzieningen, een nieuw fietspad én nieuwe woningen'. Binnen het plangebied speelt groen een belangrijke rol: een parkachtige uitstraling is uitgangspunt, naast behoud van groen.

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de voorziene bebouwing en inrichting van het gebied liggen vanaf 3 september zes weken ter inzage. Daarna gaan de stukken ter besluitvorming naar de gemeenteraad.

Planning: woningbouwstart 2024

Het ontwerp van de brede school is ook reeds in gang gezet. De planning is om nadat alle procedures zijn doorlopen eerst de brede school te bouwen en dan de oude scholen te slopen. Naar verwachting kan in 2024 woningbouw starten.

Informatieavond (geen vrije inloop)

Het ontwerpbestemmingsplan Landtong ligt vanaf 3 september ter inzage. Het is op afspraak in te zien bij de balie Bouwen in het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel 1 en via de website www.amstelveen.nl/landtong. Op maandagavond 21 september organiseert de gemeente een informatieavond in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140. Vanwege coronaregels is geen vrije inloop mogelijk. Op www.amstelveen.nl/landtong kunnen mensen zich aanmelden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (82)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 82e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van (een deel) van het kunstwerk van Karel Appel dat voor het Cobra Museum op het Sandbergplein staat.

Politiek gisteren 17:34

AVA breekt lans voor huurders Amstelveense 'schimmelwoningen'

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) doet haar naam eer aan en is met woningcorporatie Eigen Haard in gesprek gegaan om schimmel- en vochtproblematieken in Amstelveense huurwoningen aan te pakken. Dit nadat de partij diverse misstanden aan de kaak stelde en huurders bijstond die al jaren door vocht en/of schimmel met een ongezond leefklimaat in hun huurwoning te maken hadden.

112 gisteren 11:31

Man beledigt politie en rent weg, maar wordt buiten adem opgepakt in winkelcentrum

Amstelveen/Uithoorn - Een onopvallende eenheid van de Amstelveense politie heeft gisteren een man opgepakt in Uithoorn die de politie beledigingen had toegeroepen en zijn middelvingers had opgestoken. De man ontkwam  aanvankelijk te voet aan de politie, maar viel even later op doordat hij hevig hijgend naast een plas braaksel in een winkelcentrum werd gesignaleerd.