AmstelveenZ

Nieuwe A9 Amstelveen: geen geluidsschermen langs Amsterdamse Bos

Amstelveen - Bij de vernieuwing van Rijksweg A9 door Amstelveen worden geen geluidsschermen aangelegd ter hoogte van het Amsterdamse bos.

Dat blijkt uit een digitale informatiebijeenkomst die vanavond door Rijkswaterstaat werd gehouden. De A9 bij Amstelveen snijdt dwars door het Amsterdamse bos, maar het blijkt dat er vanuit de Rijksoverheid geen budget is voor geluidsschermen langs het bos, omdat daar geen woonbouwing is.

14 kilometer 

Dat kan opmerkelijk worden genoemd omdat er in totaliteit liefst 14 kilometer aan geluidsschermen (zelfs in de middenberm tussen beide rijrichtingen) wordt geplaatst langs het te vernieuwen A9-traject tussen Badhoevedorp en Holendrecht (langs Amstelveen en Ouder-Amstel). Het grootste deel van die geluidsschermen krijgt overigens wel een natuurlijke bekleding in de vorm van klimops of een groene haag.

Budget

'Wij hebben in dit land een bepaald budget voor geluidsschermen en dat wordt besteed aan daar waar geluidsproductieplafonds moeten worden behaald. Er is geen budget voor schermen waar geen woonbebouwing is,' zo luidde het antwoord op een vraag van een van de (ditigitaal) aanwezigen.

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 bij Amstelveen en Ouder-Amstel van 3 naar 4 rijstroken per rijrichting en in Amstelveen wordt de weg verdiept aangelegd, waarbij drie overkappingen worden gerealiseerd. Tijdens de online bijeenkomst, waar omwonenden zich vooraf voor konden aanmelden werden diverse vragen gesteld en beantwoord door Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente Amstelveen.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.