Nieuwe aanwinst in Oude Dorp: schaak- en damtafels op Dorpsplein

Amstelveen - Op het Dorpsplein in het Oude Dorp van Amstelveen zijn twee vaste schaak- en damtafels verschenen. Schaak- en damliefhebbers kunnen er terecht voor een potje schaken of dammen in de buitenlucht.

De nieuwe schaak- en damtafels zijn ook toegankelijk voor rolstoelers.

oude_dorp_schaken_dammen3_Amstelveen.jpg

Spelers kunnen zelf hun stukken meenemen. 'Voor het Dorpsplein onderzoeken we nog of er een afhaalplaats voor de stukken kan komen,' zegt wethouder Rob Ellermeijer.

schakend_dammen_Amstelveen_denksport_oude_dorp.jpg

Met de plaatsing van de schaaktafels - vrijdag - wordt uitvoering gegeven aan een motie van De ChristenUnie. Die partij stelde dat er in tijden van corona een grote behoefte is ontstaan om samen leuke dingen te doen. Schaaktafels in de buitenlucht kunnen hier een goede invulling aan geven.

oude_dorp_Amstelveen_schaken_dammen.jpg
Beeld: EvdH

'Tijdens corona is gebleken hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten. Deze dam- en schaaktafels zijn daarom een goed idee,' zei Ellermeijer tegen Henk Stoffels van de ChristenUnie die vrijdag tevens aanwezig was bij het plaatsen van de tafels op het Dorpsplein.

Eerder werden al schaaktafels geplaatst op het schoolplein van De Bloeiwijzer en bij Museum Cobra.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.