Nieuwe afvoerpijp voor pizzeria Gusto moet problemen verhelpen

Nieuwe afvoerpijp voor pizzeria Gusto moet problemen verhelpen Foto: De installatie van de nieuwe afvoerpijp van Gusto in het Oude Dorp [Beeld: Gemeente Amstelveen]

AMSTELVEEN - Met de verplaatsing van de oven-afvoerpijp van pizzeria Gusto in het Oude Dorp lijkt een oplossing te zijn gevonden voor de overlast veroorzakende uitstoot van het oorspronkelijke afvoerkanaal.


- Lees verder onder deze advertentie -

De GGD concludeerde eerder dat de oorspronkelijke afvoerpijp (aan de achterzijde van het pand) een onwenselijke situatie met mogelijke gevolgen voor de gezondheid veroorzaakte, hoewel causaal verband tussen gezondheidsklachten van omwonenden en de uitstoot niet viel aan te tonen.

Verschuiving

Afgelopen zomer startten betrokken partijen een mediationtraject aan om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen. De uitkomst nu is een verschuiving van de afvoerpijp naar de zijkant van het gebouw, via het naastgelegen pand. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Er kan nog wel bezwaar worden gemaakt tegen de verleende omgevingsvergunning.

Belangen

‘De situatie bij Gusto was op termijn niet acceptabel. Alle betrokkenen hebben hun uiterste best gedaan om tot een oplossing te komen. Goed dat deze nu op tafel ligt. Zowel in het belang van de bewoners als de ondernemer en zijn werknemers’, aldus wethouder Herbert Raat (Vergunningen, VVD).

12 meter

In de nieuwe situatie komt de afvoerpijp tussen Dorpsstraat 80 en 82 recht omhoog aan de zijkant van nummer 82 langs het daarboven gelegen appartement waardoor de uitstoot op een hoogte van ongeveer twaalf meter naar buiten komt. De Vereniging van Eigenaren stemde in met de oplossing.

Handhaving en onderzoek GGD

Eerder startte de gemeente een handhavingstraject en een sommatie om te stoppen met het gebruik van de houtoven. Ook werd de GGD gevraagd onderzoek te doen naar een causaal verband tussen de gezondheidsklachten van omwonenden en de pizzeria.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties