Twitter, @JeltjevanHouten

Nieuwe beplanting in per ongeluk leeggetrokken Amstelveense tuin

Amstelveen -  In een tuin van een Amstelveense huurwoning, die als gevolg van een misverstand volledig werd leeggetrokken door woningcorporatie Eigen Haard bij een huurderswissel, is inmiddels nieuwe beplanting aangebracht.

Het verwijderen van al het groen uit de volwassen tuin leverde een stroom aan boze reacties op via social media, nadat de Amstelveense beeldend kunstenaar Jeltje van Houten er een Twitterbericht over plaatste.

Eigen Haard gaf daarop al snel aan dat het verwijderen van al het groen een misverstand betrof en dat het normaal gesproken een groene leefomgeving koestert. Uit reacties op social media kan worden opgemaakt dat niet iedereen die uitleg voor lief neemt en dat het leegtrekken van groene tuinen vaker lijkt te gebeuren. 

Eigen Haard geeft aan dat het criteria heeft als het aankomt op een hoe een tuin eruit moet zien voordat een woning opnieuw wordt verhuurd. Het standaard leegtrekken bij een huurderswissel is dus geen beleid, maar de tuin mag niet volledig overwoekerd zijn, dode planten en struiken moeten eruit en ook mogen er geen onveilige situaties zijn. 

tuintwitterjeltjevanhouten.jpg
Twitter, @JeltjevanHouten

Hoe dan ook, de grootste woningcorporatie van Amstelveen heeft naar aanleiding van de ophef die is ontstaan aangekondigd kritisch naar het beleid te kijken. 'Het bericht en de reacties daarop zijn wel een stimulans voor ons om nog meer aandacht te besteden aan het behoud en ontwikkelen van zoveel mogelijk groen in de wijken waar we actief zijn. We kijken dan ook nog eens kritisch naar ons eigen beleid om te zien waar we het kunnen verbeteren,' aldus Eigen Haard.

eigenhaard_Jeltje.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.