Gemeente Amstelveen

Nieuwe buslijn 551 gaat vaker rijden

Amstelveen - De nieuwe tijdelijke buslijn 551 gaat volgende week maandag op werkdagen als proef om de twintig minuten rijden. Aanvankelijk zou de bus, die vanaf komende zondag al in dienst komt, om de veertig minuten gaan rijden.

De gemeente heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met de Vervoerregio en Connexxion. De proef van twee maanden om de frequentie van lijn 551 te verhogen, is een initiatief van de gemeente Amstelveen. Tijdens de proef wordt zorgvuldig gekeken naar het gebruik van de lijn en of de frequentieverhoging het gewenste resultaat heeft.

Ombouw

De buslijn 551 werd in het leven geroepen vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn. Door deze werkzaamheden wordt tram 51 op 3 maart vervangen door bus 55, maar die eindigt al bij de halte Sacharovlaan. De lijn 551 zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten. Bovendien doet de lijn ook de gezondheidscentra Duizendblad, Marne en het ziekenhuis aan. Ook zorgt de buslijn voor de verbinding tussen eindhalte Westwijk en Westwijkplein, waar op de R-Net-lijnen kan worden overgestapt.

“Aanvankelijk zou de 551 om de veertig minuten gaan rijden”, zegt wethouder Rob Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente. “Wij denken dat dit niet voldoende zal zijn. Zeker niet in de spits en voor de bereikbaarheid van de gezondheidscentra. Daarom hebben wij geld vrij gemaakt om twee maanden op proef twee keer zo vaak te gaan rijden. We zijn blij dat we dit met de Vervoerregio en Connexxion hebben kunnen regelen.”

Betalen

De bus 551 gaat vanaf 3 maart zeven dagen per week rijden. De eerste week rijdt de bus om de veertig minuten. Vanaf 11 maart gaat de bus om de twintig minuten rijden op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In de avonduren tot 23.00 uur en in het weekend rijdt de bus om de veertig minuten. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur en de bus is rolstoelvriendelijk.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.