Nieuwe buslijn moet openbaar vervoer in Westwijk verbeteren

Nieuwe buslijn moet openbaar vervoer in Westwijk verbeteren Foto: De route van de nieuwe buslijn 551. [Gemeente Amstelveen]

Amstelveen – Er komt een nieuwe buslijn in Amstelveen. De nieuwe lijn 551 moet zorgen voor een betere verbinding tussen Westwijk en ziekenhuis Amstelland.

De nieuwe buslijn zal vanaf 3 maart 2019 in Amstelveen-Zuid gaan rijden. Bewoners van Westwijk kunnen tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn gebruikmaken van een pendelbus tussen de lijn 51-eindhalte Amstelveen Westwijk, het Westwijkplein en ziekenhuis Amstelland. Deze pendelbus, lijn 551, doet onder andere ook de gezondheidscentra Duizendblad en Marne aan.

Lopen

Vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn wordt tram 51 vervangen door bus 55, maar die stopt al bij de halte Sacharovlaan. De pendelbus 551 zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten voor reizigers die niet naar de verder weg gelegen haltes kunnen lopen of fietsen.

“Bewoners hadden zorgen over de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra en ziekenhuis Amstelland”, zegt wethouder Rob Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente. “Vorige week nam ik op het Dignahof 450 handtekeningen in ontvangst die de urgentie van een goede busverbinding onderstrepen.”

Kerstboodschap

De nieuwe buslijn 551 gaat voorlopig tot en met eind 2020 rijden. “In deze periode werken wij ook aan een meer permanente oplossing voor een bus vergelijkbaar met de voormalige lijn 199”, zegt Ellermeijer. “Ik ben blij dat wij de bewoners die op deze busverbinding zaten te wachten deze kerstboodschap kunnen brengen.”

De bus gaat zeven dagen per week iedere 40 minuten tussen 07.00 uur ’s morgens en ongeveer 23.00 uur 's avonds rijden. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur. Het materieel is voorzien van een rolstoelplank om één passagier in rolstoel mee te kunnen nemen.

Overstapmogelijkheid

Naast de pendelbus is er ook overeenstemming bereikt over een extra overstapmogelijkheid van de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de R-net-buslijnen 347 en 348 van en naar Uithoorn stoppen.

Lijn 55 stopt hier om de hoek op de dr. Willem Dreesweg. Zo ontstaat hier een compacte overstap als alternatief voor de per 3 maart vervallen overstap op halte Poortwachter. Ook deze maatregel geldt gedurende de ombouw van de Amstelveenlijn.

Route

De route van de pendelbus 551 is als volgt: Eindhalte lijn 51 (in de bocht Loethoelilaan, nabij gezondheidscentrum Duizendblad) – B. von Suttnerlaan - Westwijkplein – Sacharovlaan – Beneluxbaan – Gondel – Turfschip Groenelaan, halte Seine (Gezondheidcentrum Marne) – Groenelaan – Ziekenhuis Amstelland.


Reacties