Kira Toussaint

Nieuwe club van prominente topsporters adviseert Amstelveen op sportgebied

Amstelveen - Profzwemster Kira Toussaint, profvoetballer Carel Eiting, voormalig profhockeyster Carole Thate, ijshockeylegende Ron Berteling,  paralympisch profwielrenner Daniel Abraham Gebru, schermer Suhayl Nawar, voormalig proftennisser Rolf Thung en oud-wethouder sport Peter Bot (subtop handbal & volleybal) vormen een nieuw opgerichte Club van Sportambassadeurs in Amstelveen (CSA).

De club gaat de gemeente als onafhankelijke adviesraad voorzien van gevraagd en ongevraagd advies omtrent (beleids)ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van sport in Amstelveen. De focus ligt hierbij op breedtesport voor jong en oud. Een van de doelen van de CSA is het signaleren van kansen en bedreigingen voor de Amstelveense sportsector en het leggen van verbinding met andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en de multiculturele samenleving in Amstelveen.

AmstelveenSport

De Club van Sportambassadeurs is mede opgericht op initiatief van AmstelveenSport. De directie van AmstelveenSport, Heleen van Ketwich Verschuur, zal bij de bijeenkomsten van de CSA aanwezig zijn. Net zoals aan het college, geeft CSA ook gevraagd en ongevraagd advies aan AmstelveenSport.

eting amstelveenz carel.jpg
Carel Eiting, eerder in AmstelveenZ Magazine

Trots

‘Amstelveen kent een rijk sportklimaat en telt vele inwoners die een sport beoefenen. Onder hen bevindt zich ook een groot aantal prominente sporters,’ zegt sportwethouder Herbert Raat. ‘Om sport een nog belangrijkere rol te laten spelen in de Amstelveense samenleving is de Club van Sportambassadeurs opgericht die de gemeente vanuit de praktijk en eigen ervaring kan voorzien van onafhankelijk advies. We zijn er trots op dat deze topsporters tijd willen vrijmaken om Amstelveen op sportief gebied verder te verbeteren. We willen hen bedanken dat ze zich op deze manier inzetten voor de gemeente.’

gebru abraham.jpg
Daniel Abraham Gebru, eerder in AmstelveenZ Magazine

Vier jaar

De ambassadeurs komen fysiek tweejaarlijks bij elkaar. In november vindt de eerste bijeenkomst plaats. Daarnaast kan iedere ambassadeur zijn expertise uitdragen en kan hen gevraagd worden hun discipline te promoten om inwoners te motiveren voor sport.

kira toussiant amstelveenz.jpg
Kira Toussiant, eerder in AmstelveenZ Magazine

De leden van de CSA worden benoemd voor vier jaar. Na twee jaar vindt een tussenevaluatie plaats.

ron berteling amstelveenz.jpg

Ron Berteling, eerder in AmstelveenZ Magazine.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.