AmstelveenZ Magazine Januari 2021

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: met complete onderwijsspecial

Amstelveen - Vanaf dit weekeinde wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en directe omgeving. In de eerste editie van 2021 een complete onderwijsspecial - en op de cover  YouTube-ster Hanwe (oud-leerling).

Het januari-nummer is 68 pagina's dik en bevat weer veel lokale verhalen, maar is vooral uitermate geschikt voor kinderen (en ouders) die dit jaar een schoolkeuze moeten maken: alle Amstelveense scholen en veel scholen uit de nabije omgeving stellen zich uitgebreid voor en informeren over de vele (digitale) open dagen die worden gehouden. En diverse leerlingen vertellen natuurlijk waarom zij hun school zo te gek vinden.

Hanwe 

Als Nederlandse YouTube-ster vertelt Hanwe, voormalig leerling van de Karel Eykmanschool en het KKC in Amstelveen, over zijn bijzondere carriere én zijn nog te bereiken doelen: maar vooral wat je er allemaal voor moet doen (en laten) om zo succesvol te worden. Hanwe gaat hard richting de 1 miljoen volgers op YouTube volg hem hier!) 

Uit het hart van Amstelveen

Verder biedt AmstelveenZ interviews met de 90-jarige ras-KLM'er Joop Zeij die liefst 12 KLM-directeuren in zijn werkzame leven versleet en vertelt documentairemaakste Özgür Canel over haar nieuwe docuproject over de groeiende Joodse gemeenschap in Amstelveen.

Ook diverse ondernemers komen aan het woord: Willem (Wim) Born vertelt bijvoorbeeld over zijn moedige stap om in de nadagen van carrière rustiger aan te doen en het familiebedrijf te verlaten.

Verder in deze editie natuurlijk de vertrouwde columniste Geertje Visser (ze heeft echt een positief stukje geschreven) en de diverse vaste rubrieken zoals Kids in the Spotlight en het Sporttalent. 

Wij wensen iedereen veel leespleizer!


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.