AmstelveenZ Magazine, mei 2020

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag, 22 mei 2020, wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine gratis huis-aan-huis bezorgd in Amstelveen en nabije omgeving.

Het mei-nummer staat weer boordevol gratis, exclusieve verhalen uit Amstelveen. In dit nummer onder andere tips om gezond en lokaal te eten met lekkere recepten.

Ook krijgen we een uitgebreid inkijkje bij diverse culturele instellingen in Amstelveen tijdens de corona-crisis en we hebben een bezoek gebracht aan Het Beloofde Varkensland, een geweldig Amstelveens verblijf voor diverse dieren. 

Ook is er aandacht voor talent uit de Amstelveense sport en cultuurwereld en zijn onze vertrouwde columnisten weer van de partij. Geertje Visser is heerlijk op dreef, burgemeester Tjapko Poppens schrijft over het nieuwe normaal en Wilfred Mooij vertelt over de huizenprijzen, allen in relatie tot de corona-crisis.

Nieuw deze editie zijn de schrijversrubriek 'Onbegrensd' in samenwerking met Libris-Venstra en de serie 'Bitcoin voor Dummies' waar we dieper ingaan op cryptocurrency. Vertrouwd zijn de rubrieken 'Amstelveen van voorheen', Kids in the Spotlight', 'Make-OverZ' 'Je bent een topper' en natuurlijk de altijd razend populaire AmstelveenZ Woordzoeker.

Ook zijn deze editie weer diverse ondernemers aan het woord: Visspecialist Henry Schilder bestaat 30 jaar, BINK Fietsen legt uit hoe je een unieke fiets kunt samenstellen en notaris Sylvia van Lenning onthult dat ze het roer gaat omgooien: per 1 oktober sluit haar notariskantoor en gaat ze een nieuw leven tegemoet.

En natuurlijk valt er nog meer te lezen en te ontdekken over Amstelveen: we wensen iedereen veel leesplezier!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.