Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine is weer uit. In het eerste nummer van het jaar besteden we traditiegetrouw veel aandacht aan het Amstelveense onderwijs: veel leerlingen maken komende zomer de stap van de basisschool naar het middelbaar onderwijs en zij staan voor een belangrijke schoolkeuze.

In dit nummer worden de diverse scholen uit Amstelveen en directe omgeving voorgesteld. De keuze is reuze. Ook veel leerlingen komen aan het woord, evenals de wethouder onderwijs. 

Naast de grote onderwijsspecial in deze editie ook aandacht voor onder andere kunst & cultuur. Auteur Rien Alink vertelt over zijn nieuwe boek Tot eer van Vermeer en we duiken dieper in de baanbrekende Deense tentoonstelling die het Cobra Museum organiseert.

Ook aandacht voor sport. De Amstelveense Manon Schutter houdt (nogal) van hardlopen en draait haar hand niet om om stevige afstanden te lopen: van Boston naar New York bijvoorbeeld, een ritje van 550 kilometer (!). 

Verder zijn diverse columnisten van de partij: Geertje Visser, de burgemeester en voor het eerst: Léoni Kok. Daarnaast stellen diverse ondernemingen zich voor: Arc of Beauty, Elite Bodies, Gentlemen's Place, Patisserie Prenger en Fixers passeren de revue.

Veel leesplezier!


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer 3 dec. 2023 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.