Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine is weer uit. In het eerste nummer van het jaar besteden we traditiegetrouw veel aandacht aan het Amstelveense onderwijs: veel leerlingen maken komende zomer de stap van de basisschool naar het middelbaar onderwijs en zij staan voor een belangrijke schoolkeuze.

In dit nummer worden de diverse scholen uit Amstelveen en directe omgeving voorgesteld. De keuze is reuze. Ook veel leerlingen komen aan het woord, evenals de wethouder onderwijs. 

Naast de grote onderwijsspecial in deze editie ook aandacht voor onder andere kunst & cultuur. Auteur Rien Alink vertelt over zijn nieuwe boek Tot eer van Vermeer en we duiken dieper in de baanbrekende Deense tentoonstelling die het Cobra Museum organiseert.

Ook aandacht voor sport. De Amstelveense Manon Schutter houdt (nogal) van hardlopen en draait haar hand niet om om stevige afstanden te lopen: van Boston naar New York bijvoorbeeld, een ritje van 550 kilometer (!). 

Verder zijn diverse columnisten van de partij: Geertje Visser, de burgemeester en voor het eerst: Léoni Kok. Daarnaast stellen diverse ondernemingen zich voor: Arc of Beauty, Elite Bodies, Gentlemen's Place, Patisserie Prenger en Fixers passeren de revue.

Veel leesplezier!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.