Nieuwe huurder voor Wester-Amstel

Nieuwe huurder voor Wester-Amstel Foto: Buitenplaats Wester-Amstel

Amstelveen / Ouderkerk - De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds is de nieuwe huurder van buitenplaats Wester-Amstel. Groengebied Amstelland, dat 30 jaar pachter was, heeft de sleutels geretourneerd aan de eigenaar van het historische landgoed langs de Amstel.


- Lees verder onder deze advertentie -

De eigenaar van Wester-Amstel is de stichting J.Ph.J.F. Lissone, dat ook met de nieuwe huurder blijft streven naar een blijvend publiek gebruik van Wester-Amstel. De poort van Wester-Amstel is vanaf het vroege voorjaar weer open voor het publiek.

Biologische groentetuin 

Naast een bezoek aan het park en de tuinen blijft er ook ruimte voor bescheiden evenementen, buitenconcerten en exposities. Ook wordt gedacht aan de opzet van  een biologische groentetuin.  De publieke activiteiten worden georganiseerd onder auspiciën van de stichting Vrienden van Wester-Amstel.

Sleutels terug na 30 jaar

Joyce Langenacker, burgemeester van Ouder-Amstel en voorzitter van Groengebied Amstelland, kwamen afgelopen vrijdag speciaal langs om de sleutels aan de stichting Lissone te retourneren. De sleutels werden overhandigd aan Søren Ludvig Movig, voorzitter en rentmeester van stichting Lissone. (Foto: Jan van Tiburg). Hij gaf ze ruim 30 jaar geleden aan toenmalig Groengebied Amstelland voorzitter Wim van Gelder (foto onder). Nu kreeg hij dezelfde sleutels retour.

De voorbije 30 jaar

Langenacker en Movig kijken met een goed gevoel terug op de tijd dat Groengebied Amstelland erfpachter was van Wester-Amstel. Movig: 'Groengebied Amstelland heeft Wester-Amstel prachtig gerestaureerd en daarna als goed huisvader onderhouden. Wester-Amstel is ieder jaar mooier geworden.'

Vrienden van Wester-Amstel

Naast het Groengebied en de stichting Lissone, speelden en spelen de vrijwilligers van de Vrienden van Wester-Amstel een cruciale rol op de oudste buitenplaats van het Amstelland. Bijna dertig park- en tuinvrijwilligers helpen iedere zaterdag mee in de bijzondere tuinen en het park.De vele donateurs van Vrienden van Wester-Amstel krijgen binnenkort uitgebreidere informatie over de toekomstplannen. Andere belangstellenden kunnen hiervoor terecht op de website van de Vrienden van Wester-Amstel.

Groen en toegankelijk

Burgemeester Langenacker: 'Groengebied Amstelland is niet langer ‘huisvader’, maar we hopen nog jaren goeie buren van Wester-Amstel te zijn. We delen hetzelfde doel: een mooi, groen en toegankelijk Amstelland voor zowel bewoners als bezoekers'. 


Reacties