Nieuwe keuken De Vijfer
Amstelveen - Eetcafé De Vijfer is, na een kleine maar in het oog springende verbouwing, weer helemaal klaar voor de toekomst. Niet alleen het vertrouwde interieur heeft een opfrisbeurt gehad, ook de keuken is vernieuwd en uitgebreid. Zaterdag 8 juni 2019 viert De Vijfer op feestelijke wijze de heropening.
Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom om onder het genot van een hapje en een welkomstdrankje kennis te komen maken met de nieuwe keuken en de nieuwe uitstraling.
‘We blijven dat bruine eetcafé waar het draait om gezelligheid, muziek en sfeer’, verklaart de 52-jarige eigenares Monique Senft, ‘maar we zijn erg blij dat we nu ook een mooie en uitgebreide menukaart gaan voeren. Daar was ook vraag naar. Toen Tieme Hogema, voormalig eigenaar van restaurant De Blauwe Hollander in Amsterdam, op ons pad kwam en we hierover in gesprek raakten, was één plus één al snel twee’, lacht Monique. ‘Hij wilde graag onze keuken opzetten en die kans hebben we met beide handen aangegrepen.’
Uitgebreide menukaart
Tieme Hogema gaat de scepter zwaaien in de keuken en de menukaart ziet er veelbelovend uit. Wat te denken van bijvoorbeeld ‘Surf ’n Turf’: biefstuk met gegrilde gamba’s, friet of brood, groene salade en een koude bearnaisse saus. Of een salade als ‘Ceasar in De Vijfer’ bestaande uit knapperige sla, spek, ei, croutons en Parmezaanse kaas. Opvallend is bijvoorbeeld ook ‘Vis in de Vijfer’: krokante zalm met licht pittige wasabi-mayonaise. Het is duidelijk dat het enthousiaste team van De Vijfer creatief is geweest met namen, want een dessert met de titel ‘Schaatsen op de Vijfer’, zul je niet snel aan je neus voorbij laten gaan.
Er is een borrelkaart, een kaart voor de kleine trek en een kaart voor de grote trek. Het geheel wordt gecomplementeerd met een kleine dessertkaart. De ‘weekhap’ biedt mensen met lekkere trek voor een vaste lage prijs onder de tien euro een heerlijke avondmaaltijd.
Nieuwe richting
Monique runt De Vijfer sinds een jaar samen met haar neef Burnett Senft (33) die in 2010 eigenaar werd van dit gezellige Amstelveense eetcafé. Hij was er als echte horecaman toen al ruim tien jaar werkzaam. Samen met de nieuwe chef-kok wil het gedreven horeca-team nu een nieuwe richting inslaan. ‘Doordat we een restaurantfunctie toevoegen aan het vertrouwde eetcafé kunnen we nog meer aan de wensen van onze gasten tegemoet komen’, verklaren Monique en Burnett eensgezind.
‘Er kan hier als vanouds worden geborreld, zowel binnen als ook buiten op ons gezellige en overdekte terras, maar nu kan er ook uitgebreid worden getafeld. De keuken is van 17.00 tot 21.30 uur open. Het eetcafé is nog steeds van zondag tot en met donderdag tot 02.00 uur en in het weekeinde (vrijdag en zaterdag) tot 03.00 uur open. Ook de thema-avonden verdwijnen niet’, besluit het sympathieke ondernemerskoppel.
Informatie
Eetcafé De Vijfer | Amsterdamseweg 159 | Telefoon 020 645 11 26 | info@eetcafedevijfer.nl | www.eetcafedevijfer.nl |
[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine, juni 2019]