Nieuwe kunstwerken in lichtbakken van Keizer Karel Galerie

Amstelveen - Vanaf vandaag hangen er nieuwe kunstwerken in de lichtbakken van de Keizer Karel Galerie. De Gemeente heeft in het kader van 'De stad als podium' de Amstelveense fotograaf Refkele Steemers gevraagd om de twaalf lichtbakken te vullen met haar eigen werk. Dit doet ze met haar zeer persoonlijke project genaamd Reflect. 

Veel mensen hebben iemand verloren die ze nog steeds missen. Met fascinatie voor vervlogen tijden en geschiedenis, uit Refkele zich in haar fotografisch werk. In het project Reflect gaat Refkele op zoek naar een universele en herkenbare verbeelding van verdriet, vreugde, gemis en nostalgie. Waarbij heden en verleden door elkaar lopen. Reflect is een dromerige en melancholische serie die herinneringen aan een geliefd en gemist persoon weergeeft en wat het effect hiervan is op het heden. 

Project Reflect is nu te zien onder het viaduct van de A9 aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

Wil je meer weten over project Reflect, kijk dan op: https://www.refkele.com/project-reflect. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:00

December-editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine wordt vanaf vandaag verspreid in Amstelveen en omstreken. Het dikke december-nummer (84 pagina's) staat grotendeels in het teken van de feestelijke decembermaand. 

Wonen vandaag 11:46

Buurtschap De Zwarte Kat fel tegen drie villa’s op plek café

Amstelveen - Het buurtschap De Zwarte Kat, gelegen in Amstelveen, blijft fel tegen de bouw van drie villa’s op de plek van het voormalige café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk en sluit een gang naar de rechter niet uit om de ontwikkeling tegen te houden.

Wonen vandaag 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.

Algemeen gisteren 20:00

Wilbert Hartman nieuwe voorzitter Stichting Amstelveen Oranje

Amstelveen - Met de overhandiging van een iPad met daarop het digitale archief van Amstelveen Oranje heeft oud-voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuyper, per 1 oktober symbolisch het stokje doorgegeven aan zijn opvolger Wilbert Hartman. ‘Ik vond het tijd voor de jongere generatie om verder vorm te geven aan wat wij als Amstelveen Oranje betekenen voor onze inwoners,’ aldus Frank.