Wethouder Marijn van Ballegooijen met de vrijwilligers van De Voedselbank

Nieuwe locatie Voedselbank geopend aan de Bouwerij

Amstelveen - Voedselbank Amstelveen is sinds 1 november te vinden aan de Bouwerij 102. 'Een prettige nieuwe en ruime locatie van alle gemakken voorzien', zegt wethouder Marijn van Ballegooijen die woensdag aanwezig was om de vrijwilligers te bedanken en succes te wensen in het nieuwe onderkomen.

'De voedselbank is een belangrijk vangnet voor onze inwoners', zegt Van Ballegooijen. 'De vrijwilligers die hier werken maken echt het verschil.'

Extra subsidie

De nieuwe locatie ligt op loopafstand van de sneltram. Medewerkers konden er zelf een nieuwe indeling maken, praktischer dan op de oude locatie. Laden en lossen is ook makkelijker vanwege overhead deuren in het pand. Voor de huisvesting op de nieuwe locatie verstrekt de gemeente een jaarlijkse extra subsidie.

Verhuizing

Tot voor kort was de voedselbank gevestigd aan de Landtong. Daar moest de voedselbank weg vanwege nieuwbouwplannen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.