Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Na het afronden van zijn ALO studie is Menno aan de slag gegaan bij de Nederlandse Culturele Sportbond, één van de vier sportkoepels van Nederland. ‘Hier deed ik werkzaamheden voor de afdelingen zwemmen, gymnastiek en streethockey. In die tijd heb ik een groot netwerk opgebouwd.’

Waterpolo op hoog niveau
De overstap van gymdocent naar zwembaden is een logische stap geweest. ‘Ik ben van huis uit zwemfanaat en ben al mijn hele leven in het zwembad te vinden.’ Menno vertelt 5 jaar lang waterpolo te hebben gedaan op het hoogste niveau. ‘Ik heb op een gegeven moment de overstap gemaakt naar Optisport, één van de landelijke spelers op het gebied van publieke voorzieningen zoals zwembaden. En in 2002 ben ik overgestapt naar Sportfondsen Nederland waar ik de afgelopen 19 jaar met veel plezier heb gewerkt. Ik was hier verantwoordelijk voor zwembad voorzieningen in Amsterdam Oost en West. Zo heb ik bijvoorbeeld de accommodatie Sportplaza Mercator opgebouwd tot wat het nu is.’

Grote plannen
Menno is zeer verheugd over zijn nieuwe avontuur in Amstelveen. ‘Ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe job als Manager zwembad De Meerkamp bij AmstelveenSport per juni 2021. Hier zal mijn takenpakket onder andere bestaan uit het verder uitdiepen en optimaliseren van de organisatie van het zwembad. De bezoeker heeft namelijk een bepaald verwachtingspatroon van een zwembad. En ik vind het ontzettend leuk om met mijn ervaring deze verwachtingen te overtreffen.’

Menno vertelt dat de bestaande wachtlijsten voor zwemles in heel Nederland door corona zijn opgelopen. Maar hij heeft ook goed nieuws: ‘Er zijn plannen voor een nieuw zwembad dat gerealiseerd zal worden op het terrein van De Meerkamp. En met meer vierkante meters zwembadwater kunnen we de zwemles achterstand wegwerken. Hier zal in juni door de gemeente een beslissing over worden gemaakt, dus ik val met mijn neus in de boter’, lacht hij.

‘De Meerkamp is een mooie accommodatie met enorm veel faciliteiten. Alleen is het zwembad inmiddels al 40 jaar oud. Vandaar dat een verbouwing noodzakelijk is om De Meerkamp toekomstbestendig te maken zodat er maximaal rendement uit kan worden gehaald op alle vlakken. Dit is een gave uitdaging waar ik enorm veel energie van krijg en ik zie er naar uit om hier deel van uit te mogen maken’, zegt Menno enthousiast.

Zwembad De Meerkamp | Van der Hooplaan 239 1185 LN Amstelveen | Tel: 088 8585 185 | www.meerkamp.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen 7 dec. 2023 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.