Nieuwe ministers in Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Het even geduurd, maar er is een nieuw kabinet: en wel in het Oude Dorp van Amstelveen. Daar zijn diverse ondernemers minister geworden. Ze hebben tijd over vanwege de lockdown.

Na de eed te hebben afgelegd verzamelden de nieuwe ministers zich gisteren voor de Dorpskerk in Amstelveen voor een bordesfoto; een foto die natuurlijk altijd de herinnering van de coronacrisis zal oproepen. Na de bordesfoto traden de ministers direct in geheim overleg in het torentje van de Dorpskerk.

Ministerie van Lastenverlichting en Dorst

Het nieuwe kabinet werd in recordtijd gevormd, dankzij de inzet van formateur Giovanni Thijs, die weet wat snel schakelen is. Het Oude Dorp-kabinet telt flink wat ministers.

Marcel Kunst en Theo Konijnenberg van Café het Wapen bestieren het loodzware Ministerie van Vochtige & Luchtige Zaken. 'Wij zijn er klaar voor!', melden zij op Facebook.  Ook George Thijs en Edwin Bergkamp van Café Thijs, die zijn beëdigd tot ministers van Lastenverlichting & Dorst hebben er zin in. 'Dit is pas een kabinet wat spijkers met koppen kan slaan,'meldt het Thijs-departement op social media

Kabinet Oude Dorp 1

Edwin van der Laan van ANNA bijt zich vast in het ministerie van Bier en Vermaak, terwijl Ad van Gorkom van De Kapper zich sinds gisteren minister van Haarzaken mag noemen. 'Het was niet mijn eerste keus, maar ja ik was de enige kapper', laat de kersverse minister weten.  En zo zijn er nog tal van ondernemers die een ministerpost bekleden. Er zijn ministeries van 'Weekdieren, zeebanket en visserij', 'Culinaire Zaken', 'Gezelligheid', Sambal', 'Ontsnappingszaken' en zelfs van 'IJs en Koude Temperaturen'.

Bekijk hieronder wie welke functie bekleedt  in het 'Kabinet Oude Dorp 1'.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.