Kunstenaar Irene Brok met wethouder Herbert Raat bij de muurschildering in wording

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Inwoners van Amstelveen konden via het online platform Denk Mee Amstelveen kiezen uit twee kunstontwerpen. De creatie van Irene Brok viel daarbij het meest in de smaak. Irene verwacht de muurschildering aanstaand weekend af te ronden. Het kunstwerk maakt onderdeel uit van een opknapbeurt van het busstation, dat jarenlang matig werd onderhouden en toe was aan een stevige opfrisbeurt.

Visitekaartje
Wethouder Herbert Raat, die gaat over Verkeer & Vervoer én Kunst & Cultuur in Amstelveen, nam een kijkje bij de kunstenaar en gaf aan erg blij te zijn met de prachtige muurschildering van Irene Brok: ' Haar kunst draagt bij aan het verfraaien van het busstation. We willen dat het busstation een visitekaartje van Amstelveen wordt. Dit doen we ook door het busstation waar nodig op te knappen. De muurkunst wordt aangebracht op een nieuwe afscheidingswand onder de op-/afrit van de parkeergarage, eerder een populaire plek voor wildplassers en het stallen van fietswrakken.'  

Opknapbeurt busstation
Op het busstation in het Stadshart van Amstelveen zijn de afgelopen periode ook al tientallen fietswrakken en weesfietsen verwijderd. Sinds kort wordt intensiever schoongemaakt, de duivenoverlast tegengegaan en de perrons periodiek met een hogedrukspuit schoongemaakt. Ook is de verlichting verbeterd en waar nodig gerepareerd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.