Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.

Nieuwe naam

De nieuwe naam is tot stand gekomen met behulp van de (wijk-)bewoners, die enthousiast hun ideeën aandroegen. Uit meer dan 50 inzendingen werd uiteindelijk door de jury gekozen voor Kastanjehof als winnende naam.

De ontmoetingsruimte heeft in het voorjaar van 2024 een grondige metamorfose ondergaan. Bij Kastanjehof kunt u terecht voor een kop koffie, diverse activiteiten en een gezellig praatje. We nodigen iedereen van harte uit om een bezoek te brengen aan deze vernieuwde ontmoetingsplek.

Deuren open

‘Er is hard gewerkt om dit een plek te maken waar iedereen zich nog meer welkom voelt. Voor een spelletje, een kop koffie, of misschien nog wel belangrijker, gewoon een praatje. Even samenkomen en contact maken met elkaar is zo belangrijk. Bij Kastanjehof staan de deuren open voor iedereen in de buurt, waar ook omwonenden een fijne tijd kunnen hebben’.

Kastanjehof

Kastanjehof is daarnaast officieel gehuldigd als dementievriendelijke ontmoetingsplek in Amstelveen. Miriam Groenhof van Alzheimer Nederland overhandigde het certificaat aan Anja Ulkeman, de sociaal beheerder van Ontmoetingspunt Kastanjehof. Dit maakt Kastanjehof tot een veilige en vertrouwde omgeving voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie. "Een dementievriendelijke ontmoetingsplek is een fijne plek in de buurt. Samen gezellige activiteiten ondernemen in een veilige en vertrouwde omgeving, waar iedereen zichzelf kan zijn, ook als je vergeetachtig wordt of dementie hebt" aldus Miriam Groenhof.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.