Nieuwe rotonde al deels toegankelijk

Nieuwe rotonde al deels toegankelijk Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft er weer een nieuwe rotonde bij en wel op de kruising Keizer Karelweg/Lindenlaan/Kastanjelaan. De rotonde is inmiddels voor 3/4 toegankelijk.


- Lees verder onder deze advertentie -

De rotonde werd de afgelopen weken aangelegd en maakt onderdeel uit van de reconstructie van het zuidelijkste deel van de Keizer Karelweg. 

Inmiddels kan de rotonde worden aangereden via de Lindenlaan, Kastanjelaan en Handweg, maar is de afslag Keizer Karelweg nog dicht. Volgende week zal de nieuwe rotonde in zijn geheel worden geopend en dan zal ook de nieuwe rotonde bij het Keizer Karelplein (Van der Hooplaan/Keizer Karelweg) klaar zijn en is de Keizer Karelweg ook weer toegankelijk.

De rotondes zijn vooral aangelegd voor een verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming.

Afsluitingen tijdens afrondende fase

De komende dagen moeten Amstelveners die van de verbinding bij het Keizer Karelplein gebruik maken nog even door de zure appel heenbijten: in verband met afrondende werkzaamheden worden van donderdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur diverse wegen rond het Keizer Karelplein ontoegankelijk voor verkeer.

Zo wordt vanaf de zuidkant van Amstelveen de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten, na de Van der Leeklaan. Vanaf het noorden (vanaf de kant van de A9 en Stadshart) zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan deze periode niet bereikbaar. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein ook afgesloten.

Verkeer vanuit Amstelveen Zuid dat naar het Stadshart wil, wordt omgeleid via de Handweg, Amsterdamseweg, Molenweg en Keizer Karelweg en via de Beneluxbaan en Handelsplein. De winkels en ondernemingen aan de Van der Hooplaan zijn bereikbaar via de Lindenlaan en de Sportlaan.


Reacties