Gemeente Amstelveen

Nieuwe rotonde bij kruising Keizer Karelweg Lindenlaan

AMSTELVEEN - Om de verkeersveiligheid te bevorderen en een betere oversteekplaats te realiseren wil de gemeente Amstelveen een rotonde aan gaan leggen bij de kruising Keizer Karelweg/ Lindenlaan/Kastanjelaan. Naar verwachting start de aanleg in de eerste helft van 2019.

“Voor voetgangers en fietsers is het op dit punt lastig oversteken”, zegt wethouder Verkeer Rob Ellermeijer op de website van de gemeente Amstelveen. “Met name in het belang van jongeren en mensen die slecht ter been zijn pakken we deze kruising aan. De route Lindenlaan-Kastanjelaan is een schoolroute voor onder andere het Keizer Karel College. Daarnaast ligt de kruising naast ‘t Huis aan de Poel en nabij gelegen seniorenwoningen.”

Ontwerp                                      

Er is een compacte rotonde ontworpen met een straal van 14 meter en fietspaden op 1 meter afstand van de rotonde. Dit is dezelfde maat en vorm als de rotonde op het kruispunt Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg. Op de aansluiting met de Kastanjelaan komt een inritconstructie. Deze benadrukt de in- en uitgang van het 30 kilometer per uur gebied.

Bij de rotonde komen brede middengeleiders op de Keizer Karelweg zodat langzaam verkeer in twee etappes kan oversteken. Bij het ontwerp is rekening gehouden met behoud van zoveel mogelijk groen. Daarom krijgen de paden rondom de kruising ook zoveel mogelijk een betonverharding. De aannemer kan zo gebruik maken van de bestaande fundering waardoor wortels van bomen zoveel mogelijk intact moeten kunnen blijven.

Keizer Karelplein

Begin augustus spreekt het college over een andere rotonde in deze wijk, namelijk de rotonde bij het Keizer Karelplein. In voorbereiding op de verbreding van de A9 staat deze op de agenda. Gekeken wordt of de realisatie van deze rotonde naar voren gehaald kan worden in verband met het aantal ongelukken op de kruising Keizer Karelweg-Ouderkerkerlaan-Burgemeester Rijnderslaan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.