Nieuwe tennisbanen Aemstelburgh geopend

AMSTELVEEN - In aanwezigheid van burgemeester Mirjam van 't Veld, wethouder Peter Bot, KNVB-voorzitter Rolf Thung en Aemstelburgh-voorzitter Victor Frequin zijn gisteren de nieuwe banen van het Amstelveense tennispark aan de Amsterdamseweg weer in gebruik genomen.

Na de extreem zware wateroverlast van vorig jaar hebben de banen van Aemstelburgh met behulp van de lokale overheid een volledige facelift ondergaan. Samen met de nieuwe banen, 12 tennisbanen en 2 minibanen, heeft Aemstelburgh ook de horeca in eigen beheer genomen. In zijn toespraak bedankte voorzitter Victor Frequin de gemeente voor het in de vereniging gestelde vertrouwen en stelde hij dat dit vertrouwen niet beschaamd zou worden.

Ledenverlies
De vereniging gaat er hard aan werken om het ledenverlies van dit seizoen zal komend seizoen goed te maken. Met nieuwe banen, verbeterde faciliteiten en een eigen horeca wil Aemstelburgh naar een 8 maanden seizoen. Dan zal er op het mooi gelegen tennispark aan de Amsterdamseweg van half maart tot half november getennist kunnen worden.

Bij de opening gaven kinderen van Aemstelburgh een demonstratie van tenniskids, de nieuwe manier om nog eenvoudiger tennis te leren spelen.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.