Gemeente Amsterdam

Nieuwe vaste tribune langs Bosbaan feestelijk geopend

Amstelveen – De Bosbaan in het Amsterdamse Bos heeft een nieuwe tribune gekregen. De duurzame roeitribune biedt plek aan 1100 toeschouwers en werd gisteren officieel geopend.

Het Amsterdamse Bos meldt op zijn website dat de nieuwe tribune zich bevindt in het talud van het Olympisch Trainingscentrum. Dankzij de aanleg van de vaste tribune zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om voor elk evenement een tijdelijke tribune op- en af te bouwen.

Sporen

Voor de duurzame tribune zijn betonnen elementen die waren achtergebleven na het WK roeien in 2014 hergebruikt. De groene tribune is ontworpen door Blauw architecten.

De rijen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier die zijn sporen trekt door het water. De betonnen zitelementen zijn voorzien van duurzame zitlatten van volledig gerecyclede kunststof.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws