Van der Hooplaan

Nieuwe veiligheidsmaatregelen bij oversteek Van der Hooplaan

Amstelveen - Bij de oversteekplaats bij de winkelstrip aan de Van der Hooplaan in Amstelveen zijn deze week nieuwe veiligheidsmaatregelen getroffen. De als gevaarlijk te boek staande oversteek is uitgerust met een knipperend waarschuwingsbord.

De oversteek ligt in het midden van beide winkelzijden aan de Van der Hooplaan en wordt veel gebruikt door voetgangers.

Het gebeurt nog al eens dat automobilisten het zebrapad en voetgangers over het hoofd zien, met ongelukken en ook bijna-ongelukken tot gevolg. Geregeld rijden automobilisten er door zonder voorrang te geven, of ze gaan op het laatste moment vol in de ankers.

Deze week is de oversteek uitgerust met drukknoppjes om het knipperende waarschuwingsbord in het midden te activeren, om wegverkeer attent te maken op overstekende voetgangers.

Aan de Van der Hooplaan werden recent ook al maatregelen genomen bij de parkeerstroken aan de westzijde (nieuwe uitstulpingen om auto's te weren die voor de uitrit gaan staan); die pakten in eerste instantie niet goed uit voor de verkeersveiligheid met een ernstig ongeval tot gevolg, maar inmiddels zijn daar extra maatregelen getroffen met paaltjes en witte verf. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 21:44

Supermaan verlicht Amstelveen

Amstelveen - De door diverse media aangekondigde 'supermaan' is vanavond uitstekend zichtbaar in Amstelveen.

Algemeen vandaag 19:51

Amstelveen heeft er een nieuw monument bij

Amstelveen – De gemeente heeft een gebouw aan Schokland 14 in Amstelveen Noord, dat vroeger dienst deed als telefooncentrale, tot gemeentelijke monument verklaard.

Corona Amstelveen vandaag 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Kunst & Cultuur vandaag 13:30

Amstelveen steunt kunst & cultuurinstellingen

Amstelveen - Het college van B en W heeft samen met de gemeenteraad een eerste set aan maatregelen aangekondigd, zodat er bij kunst & cultuurinstellingen in Amstelveen geen zorgen hoeven te zijn over prestatie-eisen, medewerkers of de voortzetting van de bedrijfsvoering van de onderneming of instelling.

Wonen vandaag 11:12

Momenteel ca. 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen

Amstelveen - In de huidige corona-periode staan circa 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen. Dat meldt makelaar Geijsel Kroon, dat in verband met de coronacrisis potentiele kopers de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen biedt.