Nieuwe waterpunten duiken op in het Amstelveense straatbeeld

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft diverse nieuwe (drink-)waterpunten aangelegd waar wandelaars, hardlopers en fietsers gebruik van kunnen maken.

Zo faciliteren we de Amstelveense buitensporter nog beter,'zegt sportwethouder Rob Ellermeijer die vrijdag een kijkje nam bij de installatie van het nieuwste waterpunt bij Noorddammerlaan. Andere waterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Sportbeleid

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente kwam een aantal aanbevelingen om de buitensport nog beter te faciliteren. 'We zijn een groene gemeente met goede mogelijkheden tot individuele buitensport,'zegt Ellermeijer. 'Bovendien is Amstelveen een sportieve gemeente met veel inwoners die buiten actief zijn. De aanbevelingen hebben we dus van harte overgenomen in ons buitensportbeleid en uitvoeringsprogramma.'

Meer faciliteiten

Naast een Urban Gym die in februari officieel geopend wordt zijn ook zogenoemde missing links meegenomen in het uitvoeringsprogramma. Te denken valt aan wandel- en looproutes die een opknapbeurt of aanpassing konden gebruiken om aantrekkelijker te maken voor de individuele buitensporter.

Zo zijn het jaagpad op de Amsteldijk en langs de Nesserlaan opgeknapt. Langs verschillende start- en finishplekken zijn - waar deze niet al waren - prullenbakken, fietsenrekken en bankjes geplaatst. 'Zo ondersteunen wij het sporten in de openbare ruimte. Zeker in deze tijd van beperkingen is het belangrijk om buiten goed te kunnen sporten en bewegen', besluit Ellermeijer.


Meer nieuws

112 vandaag 08:26

Woningbrand Nijl door vlam in de pan

Amstelveen - In een flatwoning aan de Nijl in Amstelveen heeft maandagavond een woningbrand gewoed. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat de vlam in de pan was geschoten.

112 gisteren 09:22

Forse brand in fietsenstalling Legmeerdijk

Amstelveen / Aalsmeer - In een fietsenstalling aan de Legmeerdijk, ter hoogte van bushalte NIeuw Oosteinde, heeft zondagavond een forse brand gewoed.

Amstelveen van voorheen 25 sep. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (318)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 318 een oude foto van Molen De (Jonge) Dikkert.