Nog altijd hoop op volledige ondertunneling A9 Amstelveen

Nog altijd hoop op volledige ondertunneling A9 Amstelveen Foto: A9 Amstelveen {AmstelveenZ}

Amstelveen - Een groep omwonenden van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft nog altijd hoop dat de snelweg volledig wordt ondertunneld.


- Lees verder onder deze advertentie -

Omwonenden van Rijksweg A9 in Amstelveen wordt opgeroepen om op 6 september 2018 naar Den Haag af te reizen, waar om 10.00 uur een zaak dient bij de Raad van State, zo staat te lezen op de Facebook-pagina ‘A9 Tunnelvisie Amstelveen.’

De bewonersgroep vindt dat het ministerie, de Tweede Kamer en de gemeente aan het oorspronkelijke besluit uit 2011 moet worden gehouden, waarin sprake was van een volledige ondertunneling van de A9 Amstelveen. Dat werd later uit kostenoverwegingen teruggedraaid.

De omwonenden vinden dat de wijziging van de A9 het woon- en leefklimaat in Amstelveen aantast. In de zitting over het tracébesluit 'Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017', die donderdag 6 september 2018 plaatsheeft, gaan naast de bewonersgroep ook een autobedrijf dat aan de A9 is gevestigd in beroep evenals Winkeliersvereniging Stadshart Amstelveen. Laatstgenoemde vindt dat de winkels in het Stadshart Amstelveen te lang slecht bereikbaar zijn in de aanlegfase van het project.

 

 


Reacties