Henry Neeter

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 35)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In aflevering 35 kijken we naar de installatie van de verkeerslichten nabij de Ouderkerkerlaan en blikken we kort vooruit op de opening van station Kronenburg.

Deze week is er namelijk hard doorgewerkt bij de nieuwe halte Kronenburg om de wegen allemaal klaar te krijgen voordat overmorgen (maandagochtend) de eerste tram op het verdiepte station stopt. Ook de lift en trappen zijn vrij bereikbaar zodat de eerste passagiers daar in en uit kunnen stappen.

Kronenburg5 18.jpg

Het is qua geluid overigens, als de tram en doorgaand autoverkeer door het lager liggende station heenrijdt, opmerkelijk ‘stil’. Hoe dat komt kunt u lezen in ‘Nog even geduld a.u.b. nr. 24’ van begin maart.

Verkeerslichten Ouderkerkerlaan

Stoplichten Ouderk 06.jpg

Afgelopen vrijdagochtend om zes uur waren – na twee nachten doorwerken met 15 man - verkeerslichten geplaatst voor voetgangers, fietsers en auto’s en is de doorstroming weer bijna zoals het was.

Er moet in de volgende dagen -  afhankelijk van de nieuwe verkeersstromen - nog wel wat bijgesteld worden, maar dat kan tegenwoordig zeer snel.

Stoplichten Ouderk 09.jpg

Vroeger zaten er lussen in het asfalt, nu hangt er een camera bij ieder oranje verkeerslicht (zie foto boven) die naderend verkeer – dat wacht bij naar achteren verplaatste gele strepen (zie foto onder) – doorgeeft aan de centrale regelunit (2e foto onder) op het viaduct, die tegenwoordig zelfs door medewerkers via de telefoon bediend kan worden.

Stoplichten Ouderk 08.jpg

Stoplichten Ouderk 03.jpg

Tijdelijke installaties

Stoplichten Ouderk 07.jpg

Het is een georganiseerde wirwar van draden op de weg en langs de nieuwe palen (foto boven), die pas weer vervangen worden als het viaduct helemaal klaar is. Daarvoor is al maanden voorbereidend overleg geweest, voordat de omschakeling gerealiseerd kon worden.

Stoplichten Ouderk 02.jpg

En ondertussen gaat het werk aan het viaduct en de bestrating gewoon door of het weer nu mooi, nat of koud is. Deze bikkels trekken zich nergens iets van aan en gaan als het nodig is dag en nacht door! Petje af - en natuurlijk: Nog even geduld a.u.b.!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.