Henry Neeter

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 36)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen. In aflevering 36 even een voortgangsrapport van het werk op diverse plaatsen langs de Amstelveenlijn. Het is nog onduidelijk welke gevolgen de huidige Corona-bestrijdingsmaatregelen op het project gaan hebben, maar voorlopig wordt er zo goed als het kan doorgewerkt.

In het algemeen is men langs de hele lijn momenteel bezig met de verdere afwerking en completering van zowel de rails als de haltes in ondergrondse kruisingen.

Kruispunt Sportlaan Beneluxbaan
Op het kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan zijn de mensen van Vital volop bezig om ervoor te zorgen dat de problemen met het droogmaken van de waterkelder (foto bovenaan artikel) worden opgelost. Daarvoor is een speciale nieuwe damwand gebouwd en een nieuw buizensysteem aangelegd met een andere toegang tot de waterkelder. Toch wel een imposant stukje werk, waar in de nabije toekomst ook weer afwerkplaten tegen worden gemonteerd zodat het een geheel vormt met de rest van de tramlijn. De oude  buis ligt er nog wel maar is nu afgesloten en vervangen door een nieuwe buis aan de noordkant.

Zinkgat 05.jpg

Fietspad naar Stadshart
Dan bij het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Keerpuntweg: dat is inmiddels van nieuwe tegels voorzien, maar er moeten in de bocht bij de SVB (richting Stadshart) nog twee stoepranden worden aangepast en een veilige overgang aangelegd om veilig verder naar het Noorden te kunnen fietsen.

Keerpuntweg 02.jpg

Verder wordt langs de A9 meer en meer begroeiing verwijderd (foto onder) om de aanleg van de verlaagde snelweg mogelijk te maken. Maar daar komt later weer nieuwe begroeiing voor in de plaats.

Keerpuntweg 06.jpg

Kruispunt Kronenburg
Verder wordt het passeren van het viaduct bij Kronenburg steeds makkelijker voor al het verkeer, en sinds vrijdagavond is de westzijde (Rembrandtweg) ook open.

Kronenburg 00.jpg

Werkzaamheden
Deze zaterdag en zondag (14 en 15 maart) wordt tram 5 vervangen door pendelbus 45 en rijdt tram 5 dus niet tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Deze activiteiten kunnen ook in de nacht niet zonder geluids- en verkeershinder worden uitgevoerd.  [NB nagekomen bericht: het GVB heeft een aangepaste dienstregeling aangekondigd i.v.m. de Corona-bestrijding]

Verder wordt er op de Beneluxbaan  ter hoogte van het Stadshart in beide richtingen een rijstrook afgezet en zijn er omleidingen bij Oranjebaan en Handelsweg. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is dicht sinds vrijdagavond 13 maart tot en met woensdagochtend 18 maart 2020. Lokaal verkeer richting Kostverlorenhof wordt via Kronenburg omgeleid.

Verder ligt overal zand, grind en aarde langs de lijn. Het is nu nog rommelig, maar over een paar maanden gaat het er ongetwijfeld fraai uitzien. Voor nu: Nog even geduld, a.u.b.!

Tekst en foto's: Henry Neeter


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.