Werk voor de aansluiting van de tijdelijke brug op het Kazernepad

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Dat de werkzaamheden veelomvattend en ingrijpend zijn, voor overlast zorgen en ook voor oponthoud en/of afsluiting van wegen en knooppunten zorgen is inmiddels duidelijk, maar er wordt flink doorgewerkt.

Inmiddels is de A9-af en oprit bij het Stadshart Amstelveen komende vanuit de richting Badhoevedorp alweer enige tijd tijdelijk vervallen en moet het verkeer bij afrit 4 richting Ouderkerk a/d Amstel. Klik hier voor de duur van de afsluitingen zoals deze eerder werden aangekondigd.

Burgemeester Rijnderslaan

Tot en met begin september zal ook de Burgemeester Rijnderslaan wisselend zijn afgesloten, vooral overdag. In de avonden en nachten, tussen 19.00 en 7.00 uur, is de weg alleen open vanaf de Keizer Karelweg richting de Beneluxbaan. De andere kant blijft afgesloten. 

De afsluiting zou aanvankelijk korter duren, maar er bleken leidingen op een andere plek te liggen dan op papier was ingetekend. De werkzaamheden duren daarom langer. Voor de streekbussen werd overigens een aparte rechtsaf naar de Burgemeester Rijnderslaan aangelegd, zoals op onderstaande foto te zien.

nog_a9_amstelveen_henry_neeter.jpg

Aanleg DDI

nog_a9_henry_neeter.jpg

Komend vanuit Amstelveen Zuid werd aan de rechterkant voor de A9 zijn ook volop werkzaamheden verricht en werden onder andere tientallen kabels uit de grond gehaald die daar lagen voor de bediening van de verkeerslichten en verlichting.

Op deze locatie wordt een DDI-kruispunt (zie hier voorbeeld) ofwel een Diverging Diamond Interchange aangelegd, waarbij je als automobilist soms links voor moet sorteren om rechtsaf te gaan. Vanaf vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 5.00 uur zijn voor die aanleg van het DDI-kruispunt de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) en de Burgemeester Rijnderslaan, afgesloten. 

kaartje_ddi_omleiding.jpg
Omleidingskaartje Rijkswaterstaat (klik ook hier)

Het verkeer wordt met gele bebording omgeleid via de Beneluxbaan en op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is volgen Rijskwaterstaat circa 10 minuten.

Kazernepad weer bruikbaar

Er is de afgelopen maanden ook veel gebeurd in de omgeving van het Kazernepad, dat enige tijd was afgesloten. Op het inmiddels weer toegankelijke pad, veel gebruikt door fiesters, was het deze week even voorzichtig aan doen , want het zag er een beetje uit als een kruipdoor/sluipdoor weggetje, maar het komt goed.

2nog_a9_henry_neeter3.jpg

Eerder werden in deze rubriek al voorbereidende werkzaamhedengetoond (plaatsing brugstaanders en de brugdelen), maar nu liggen de nieuwe brugdelen op hun plaats en is het wachten tot de aansluitingen gereed zijn (zie foto onder, waarbij gewerkt wordt om de brug aan te suiten op het Kazernepad) in beide richtingen om weer eenvoudiger over de A9 te kunnen met de fiets en de benenwagen.

bog_a9_5_projecta9.jpg

De tijdelijke brug over de A9 bij het Kazernepad bestaat uit twee delen (met een staander in het midden zoals te zien rechts op onderstaande foto). 

a9_fietstocht_amstelveen.jpg

De tijdelijke brug kent een lengte van 80 meter, is 7 meter breed en gemaakt van staal van het merk Janson. Om al het gewicht van de brug te kunnen dragen gaat de fundering tot wel  20 meter diep en werden er al speciale damwanden aangelegd om ervoor te zorgen de A9 vrij blijft.

Afsluiting fietspad langs Keizer Karelweg

Het fietspad aan de oostkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, zal overigens afgesloten zijn tot en met maandag 30 augustus 5.00 uur. Het fietspad aan de westkant was al eerder afgesloten: Fietsers worden tot die tijd omgeleid via het Bovenlandpad dat voor deze omleiding tijdelijk opengesteld is. De extra reistijd is circa 5 minuten. Voetgangers kunnen nog tot eind juli wel gebruik blijven maken van het voetpad onder de A9 door. 

Er staat deze zomer (en de jaren erna nog heel veel meer gebeuren), dus zoals altijd: Nog even geduld a.u.b.! 

Tekst en foto's: Henry Neeter


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Wonen vandaag 10:51

Van Oud-Zuid naar The Mayor

Amstelveen - Leo (68) en Anja (66) Bronkhorst woonden praktisch om de hoek van The Mayor aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Het was een prachtig appartement, maar het ontbreken van een buitenruimte voelde toch niet goed. Het stel was gewend aan een huis met een grote tuin, maar het onderhoud wilden ze niet meer. In The Mayor vonden ze het beste van twee werelden.

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.