De wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer (rechts) proosten met de vrijwilligers van de Voedselbank. [Gemeente Amstelveen]

Nog geen verhuizing voor Voedselbank en Eten in de Olmen

Amstelveen - De Voedselbank en restaurant Eten in de Olmen blijven op dezelfde locatie. De eigenaar van het pand aan de Landtong, woningcorporatie Woonzorg, biedt beide organisaties de mogelijkheid om het huurcontract de komende vijf jaar te verlengen.

De mogelijkheid om het huurcontract te verlengen is tot stand gekomen na overleg tussen de gemeente en Woonzorg. De voedselbank en het restaurant zijn tijdelijk gehuisvest in de accommodatie van Woonzorg achter winkelcentrum Groenhof, waar plannen zijn voor nieuwbouw.

Rust

Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer verrasten de medewerkers afgelopen woensdag met het goede nieuws tijdens de lunch. “Dat we hier kunnen blijven brengt enorm veel rust voor de vrijwilligers”, zegt de voorzitter van de Voedselbank Annick Visser in een persbericht van de gemeente. “Nu kunnen we vanuit onze vertrouwde locatie verder bouwen en ons nog meer richten op ons primaire werk en zorgen voor een gevarieerd en gezond voedselpakket voor onze cliënten.”

Ellermeijer sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. “Het werk dat hier wordt gedaan is enorm belangrijk voor Amstelveen”, zegt de wethouder. “We zijn blij dat beide organisaties nu zekerheid hebben over de huisvesting voor de komende vijf jaar.”


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.