Nominaties voor Amstelveense sporttalenten bekend

Nominaties voor Amstelveense sporttalenten bekend Foto: De jury van de Rabobank Talentprijzen, [Sportstad Amstelveen]

Amstelveen – De nominaties voor de Rabobank Talentprijzen 2018 zijn bekend gemaakt. Verschillende Amstelveense talenten zijn genomineerd voor de diverse prijzen.

De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan het talent dat een grote belofte voor de toekomst is.

Ontdekkingen

In totaal wordt er een keuze gemaakt uit 190 talenten die aangemeld zijn bij het Sportbedrijf als topsporttalent. Eerdere ontdekkingen vanuit Amstelveen en prijswinnaars van de Talentprijzen zoals wielrenner Tim Veldt, zwemster Kira Toussaint, volleybalster Anne Buijs en hockeyster Lauren Stam zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Sportbedrijf Amsterdam meldt op zijn website dat Rabobank voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking stelt van 500 euro voor de winnaar terwijl de nummers 2 en 3 respectievelijk 350 euro en 250 euro krijgen. Deze prijzen worden uitgereikt aan zowel de jongens als de meisjes.

Winnaars

Daarnaast stelt de Rabobank 250 euro ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent, ook hier gaat het om een jongen en een meisje. De winnaars zullen op vrijdag 25 januari 2019 bekend gemaakt tijdens het Amstelveens sportgala in het Keizer Karel College.

De volgende talenten zijn genomineerd:

Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent jongens
Onno Elgersma (schaken), Casper Rammeloo (honkbal), Jelle Boonstra (schaatsen en wielrennen).

Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent meisjes
Annelotte Maitland (roeien), Isabel van den Berg (atletiek)  en Jade Linthorst (voetbal).

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 jongens
Tyler Eijk (wielrennen), Michael Dijkstra (schermen) en Inno Loeber (judo)

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 meisjes
Milou van den Berg (atletiek), Barbara Galek (ritmische gym) en Jenna Telles (karate)

Jury

De jury van de Rabobank Talentprijzen bestaat uit Peter van Noord, Agnes Brunninkhuis, Peter Verdaasdonk, Rien Alink (voorzitter), Ron Berteling, Jan Tonkes, Pascalle Tang, Frits Barend, Richard Schuil en Danny Moinat (Rabobank Amstel en Vecht).


Reacties