Situatiekaart

Noordelijke afrit A9 Amstelveen-Stadshart (5) wordt verplaatst

Amstelveen - De noordelijke afrit van Rijksweg A9 richting Amstelveen-Stadshart (5) wordt verplaatst. Verkeer komend vanuit Amsterdam-Utrecht wordt straks eerder de snelweg afgeleid. De eerste werkzaamheden starten maandag.

De nieuwe afrit begint straks een stuk eerder dan de huidige afrit 5, namelijk ter hoogte van de Beneluxbaan. De verlegging is noodzakelijk omdat de aannemer van het A9-project, VeenIX ruimte moet maken voor de bouw van de nieuwe verdiepte ligging van de snelweg, waarmee wordt gestart aan de noordzijde.

Verwijderen geluidsschermen

Om de verlegde afrit 5 aan te kunnen sluiten op de bestaande snelweg, wordt komende maandag 23 januari vast gestart met het verwijderen van 160 meter geluidscherm (zie kaartje, rechtsonder). Vanaf februari wordt de verlegde afrit verder aangelegd. Op maandag 20 februari 5.00 uur moet de verlegde afrit worden opengesteld voor verkeer.

Bypass

Aan de zuidzijde van de A9 wordt de komende periode verder gewerkt aan de vervolmaking van de zogenoemde 'bypass': dit zijn tijdelijke rijstroken, waar het verkeer straks over heen wordt geleid als het noordelijke deel van de snelweg wordt afgesloten en de aanleg van de verdiepte ligging start,

Met de aanleg van de tijdelijke bypass wordt voorkomen dat de afritten naar het centrum langdurig moeten worden afgesloten. Het verkeer in twee richtingen doorrijden. De verdieping van de snelweg bij Amstelveen wordt in twee fases gerealiseerd: eerst de noordzijde en als die af is wordt gestart aan de zuidzijde.

Meer weten? Volg webinar of bezoek inloopmarkt

Rijkswaterstaat organiseert samen met VeenIX en de gemeente op woensdag 25 januari om 20:00 uur een nieuw online te volgen webinar (meld je hier aan). Daarnaast is er op woensdag 1 februari tussen 19.00 uur en 20.30 uur een vrij te bezoeken inloopavond in de Schouwburg Amstelveen. Specialisten van de aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden. 


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.