Davey Photography, Davey Baas

Nu ook politieke twijfels over veiligheid Amstelveense rotondes door groot aantal ongevallen

Amstelveen - Vanwege het grote aantal ongevallen op Amstelveense rotondes, opteert de lokale ChristenUnie om niet langer kruispunten in Amstelveen te vervangen voor rotondes, zolang er geen nader onderzoek gedaan wordt of rotondes echt verkeersveiliger zijn. 

De fractie van de ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het grote aantal ongevallen op Amstelveense rotondes en heeft daarover vragen gesteld aan het College van B en W.

Veiliger of onveiliger?

De partij stelt dat het College van B en W zich tot dusver  op wetenschappelijke onderzoek baseerde bij de keuze om kruispunten te vervangen door rotondes. Onderzoeken toonden aan dat rotondes het verkeer veiliger maakten, maar de ChristenUnie wil weten wat de huidige stand is rond wetenschappelijk onderzoek inzake de veiligheid van rotondes.

De ChristeUnie geeft in een persbericht een opsomming van de diverse ongevallen die de afgelopen periode plaatsvonden, zoals AmstelveenZ.nl recent deed na het zoveelste ongeval op een Amstelveense rotonde.

Stopzetten nieuwe rotondes: eerst onderzoek

De ChristenUnie vraagt zich nu af of het College van B en W bereid is om de plannen om nog andere kruispunten te vervangen door rotondes stop te zetten, in afwachting van nader onderzoek of rotondes echt verkeersveiliger zijn en eerst aanvullende maatregelen te treffen om het aantal verkeersongevallen op rotondes omlaag te brengen. Ook vraagt de CU zich of of het niet een mogelijkheid is om rotondes weer te vervangen voor kruispunten.

Veiliger maken

De partij vraagt welke mogelijkheden het college ziet om de huidige rotondes veiliger te maken en noemt daarbij diverse voorbeelden, zoals het invoeren van een 30 kilometerzone op de toegangswegen naar de rotondes,  het plaatsen van stoplichten op de toegang naar rotondes en het (her-)invoeren van eenrichtingsverkeer voor fietsers. Ook het wegnemen van belemmeringen in het uitzicht op rotondes, zoals bosschages, wanden, glasplaten, overbodig verkeersmeubilair, behoren wat de CU betreft tot de opties. 


Meer nieuws

112 vandaag 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.