Davey Photography, Davey Baas

Nu ook politieke twijfels over veiligheid Amstelveense rotondes door groot aantal ongevallen

Amstelveen - Vanwege het grote aantal ongevallen op Amstelveense rotondes, opteert de lokale ChristenUnie om niet langer kruispunten in Amstelveen te vervangen voor rotondes, zolang er geen nader onderzoek gedaan wordt of rotondes echt verkeersveiliger zijn. 

De fractie van de ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het grote aantal ongevallen op Amstelveense rotondes en heeft daarover vragen gesteld aan het College van B en W.

Veiliger of onveiliger?

De partij stelt dat het College van B en W zich tot dusver  op wetenschappelijke onderzoek baseerde bij de keuze om kruispunten te vervangen door rotondes. Onderzoeken toonden aan dat rotondes het verkeer veiliger maakten, maar de ChristenUnie wil weten wat de huidige stand is rond wetenschappelijk onderzoek inzake de veiligheid van rotondes.

De ChristeUnie geeft in een persbericht een opsomming van de diverse ongevallen die de afgelopen periode plaatsvonden, zoals AmstelveenZ.nl recent deed na het zoveelste ongeval op een Amstelveense rotonde.

Stopzetten nieuwe rotondes: eerst onderzoek

De ChristenUnie vraagt zich nu af of het College van B en W bereid is om de plannen om nog andere kruispunten te vervangen door rotondes stop te zetten, in afwachting van nader onderzoek of rotondes echt verkeersveiliger zijn en eerst aanvullende maatregelen te treffen om het aantal verkeersongevallen op rotondes omlaag te brengen. Ook vraagt de CU zich of of het niet een mogelijkheid is om rotondes weer te vervangen voor kruispunten.

Veiliger maken

De partij vraagt welke mogelijkheden het college ziet om de huidige rotondes veiliger te maken en noemt daarbij diverse voorbeelden, zoals het invoeren van een 30 kilometerzone op de toegangswegen naar de rotondes,  het plaatsen van stoplichten op de toegang naar rotondes en het (her-)invoeren van eenrichtingsverkeer voor fietsers. Ook het wegnemen van belemmeringen in het uitzicht op rotondes, zoals bosschages, wanden, glasplaten, overbodig verkeersmeubilair, behoren wat de CU betreft tot de opties. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.