Artistieke impressie van Next Building

Nu voorinschrijven voor startersappartementen Next Building

AMSTELVEEN – Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de 147 nieuwe startersappartementen die worden gebouwd langs de Bovenkerkerweg in Amstelveen Zuid.

Het woningproject draagt de naam Next Building en zal voor 75 procent staan uit het predicaat sociale huur. Dat heeft ontwikkelaar Cuntz (De Heemraad) gisteren bekend gemaakt. Koopwoningen komen niet in het gebouw, dat bekend stond als het World Wide Building en de entree heeft aan de Bouwerij.

Studio's en 2 kamerappartementen
De 147 startersappartementen die worden gerealiseerd variëren in grootte van 25 tot en met 70 m2: het gaat om gestoffeerde studio’s en 2 kamerappartementen, met parkeermogelijkheden op eigen terrein. De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2018.

Voorinschrijven
Ben je geïnteresseerd dan kan je je aanmelden via de website nextbuildingamstelveen.nl (klik hier)

De Heemraad
Op dinsdag 2 mei werd in het betreffende kantoorgebouw Bouwerij 12-24 het officiële startsein voor de transformatie gegeven. Peter Bot, wethouder van de Gemeente Amstelveen, onthulde tijdens de feestelijke bijeenkomst het ontwerp, dat van de hand is van architect Arjen Hoogeveen. 

Behoefte
In Amstelveen is een grote behoefte aan starterswoningen. Als lokale ontwikkelaar heeft De Heemraad bv, gedreven door sociale en maatschappelijke betrokkenheid, ervoor gekozen om in het leegstaande kantoorpand aan de Bouwerij, waar ooit de Kamer van Koophandel jarenlang gevestigd was, ruimte te creëren voor 147 startersappartementen. Meer dan 75 procent van deze appartementen krijgen het predicaat van sociale huurwoning. De woningen worden voorzien van een label A.

Bouwplanning
Op dit moment is de demontage van de gevel van het bestaande gebouw in volle gang. In de volgende fase wordt een begin gemaakt met de nieuwe gevel en de indeling van de woningen. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2018 in gebruik genomen.

Combinatie
Legmeer staat bekend als een bedrijventerrein. De transformatie van het gebouw, dat oorspronkelijk de naam World Wide Building droeg, maakt de weg vrij voor de combinatie van wonen en werken op Legmeer. Dit terrein bevindt zich buiten de LIB-zone waar Schiphol bepaalt of er wel of niet gebouwd mag worden. Om niet vast te blijven zitten aan de oude naam, is er gekozen voor een nieuwe naam: Next Building. Gegadigden en belangstellenden voor een appartement in Next Building kunnen voor meer informatie terecht op de website http://hureninnextbuilding.nl.

Jongeren
BBA-wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening) is verheugd met het feit dat De Heemraad kans ziet om ruim 9.000 vierkante kantoormeters te transformeren naar studio’s en appartementen. “De ruimte in Amstelveen voor woningbouw is beperkt, terwijl de vraag naar woningen, en vooral naar woningen voor starters, groot is. Dit is eigenlijk het eerste grote project waar op deze schaal woningen voor met name jongeren worden gerealiseerd. Wij stimuleren continu eigenaren van lege kantoorgebouwen in onze gemeente om woningen voor verschillende inkomens te maken en waar mogelijk vooral voor starters en studenten. In dit gebouw komen straks 147 studio’s en appartementen voor starters. Ik denk dat de appartementen te zijner tijd zó verhuurd zullen zijn.”

Over De Heemraad bv
De Heemraad bv is een professioneel bouw- en aannemingsbedrijf. Het in Amstelveen gevestigde bedrijf is een toonaangevend bouwer in diverse marktsegmenten, dat erkenning heeft verdiend voor het opzetten, begeleiden en uitvoeren van diverse complexe projecten. De Heemraad bv stimuleert innovatie, omarmt opkomende technologieën en maakt het verschil voor haar klanten, werknemers en de gemeenschap.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.