Nu wel boetes bij controle fietsverlichting in Amstelveen

Amstelveen – In Amstelveen is donderdagavond op diverse plaatsen in de gemeente gecontroleerd op fietsverlichting. Deze keer werden wel boetes uitgedeeld, waar vorige keer gratis fietslampjes werden uitgedeeld aan fietsers die geen verlichting voerden.

Op de vorige actie, op het Kazernepad werd behoorlijk wat kritiek geuit. 'Dat was een publieksvriendelijke actie, met een serieuze boodschap. Deze keer was het menens', zegt wethouder Verkeer, Rob Ellermeijer (VVD). 

Fietslampjes
In totaal gingen er gisteravond 32 fietsers op de bon. Ook waren er fietsers die wel verlichting voerden, maar volgens de politie eigenlijk niet voldoende zichtbaar waren: zij kregen wel gratis fietslampjes. De controles werden gehouden op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Kalfjeslaan, en bij het viaduct op de Bos en Vaartlaan. Ook reed er een politieauto door Amstelveen om te controleren op fietsverlichting.

Absolute noodzaak
'Goede fietsverlichting is een absolute noodzaak om deel te nemen aan het verkeer”, zegt Ellermeijer, die ook deze keer aanwezig was. 'Het was een effectieve controle. Als fietser ben je kwetsbaar. Misschien denk je ‘ik zie alles goed’, maar dat betekent dat niet dat je ook altijd wórdt gezien. En dat is natuurlijk minstens zo belangrijk in het verkeer. De gemeente blijft met voorlichting en controles aandacht vragen voor goede fietsverlichting.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.