Nu wel boetes bij controle fietsverlichting in Amstelveen

Amstelveen – In Amstelveen is donderdagavond op diverse plaatsen in de gemeente gecontroleerd op fietsverlichting. Deze keer werden wel boetes uitgedeeld, waar vorige keer gratis fietslampjes werden uitgedeeld aan fietsers die geen verlichting voerden.

Op de vorige actie, op het Kazernepad werd behoorlijk wat kritiek geuit. 'Dat was een publieksvriendelijke actie, met een serieuze boodschap. Deze keer was het menens', zegt wethouder Verkeer, Rob Ellermeijer (VVD). 

Fietslampjes
In totaal gingen er gisteravond 32 fietsers op de bon. Ook waren er fietsers die wel verlichting voerden, maar volgens de politie eigenlijk niet voldoende zichtbaar waren: zij kregen wel gratis fietslampjes. De controles werden gehouden op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Kalfjeslaan, en bij het viaduct op de Bos en Vaartlaan. Ook reed er een politieauto door Amstelveen om te controleren op fietsverlichting.

Absolute noodzaak
'Goede fietsverlichting is een absolute noodzaak om deel te nemen aan het verkeer”, zegt Ellermeijer, die ook deze keer aanwezig was. 'Het was een effectieve controle. Als fietser ben je kwetsbaar. Misschien denk je ‘ik zie alles goed’, maar dat betekent dat niet dat je ook altijd wórdt gezien. En dat is natuurlijk minstens zo belangrijk in het verkeer. De gemeente blijft met voorlichting en controles aandacht vragen voor goede fietsverlichting.'


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.