Tram 25 tijdens de eerste proefrit in 2020

Oefen- en testfase Amsteltram (Lijn 25) duurt circa 2,5 maand

Amstelveen – Nu de werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn de eindfase naderen en de eerste testritten in Amstelveen Zuid al zijn uitgevoerd, zijn er mensen die zich afvragen waarom Lijn 25 'pas' eind dit jaar officieel gaat rijden.

Dat komt met name omdat circa driehonderd trambestuurders een opleiding dienen te krijgen om de nieuwe Amsteltram (Lijn 25) volledig onder de knie te krijgen en omdat de tram uitvoerig getest moet worden. De trainings- en testfase start rond oktober.

Dat meldt GVB-manager Ronald van der Meer in een interview op de website van de Amstelveenlijn. ‘Tramrijden kunnen onze trambestuurders natuurlijk, ze zijn vakbekwaam. Maar een nieuwe lijn vraagt om een aanvullende lesmodule. Na het opleiden, begint het oefengedeelte’, zegt Van der Meer.

De bestuurders krijgen in kleine groepjes theorie- en praktijkles, onder intensieve begeleiding van de instructeurs.  De lijn is niet heel complex, maar zaken als gekoppeld rijden (dubbele trams) en hoe te handelen op het opstelterrein of bij een defect/storing moeten goed geoefend en getrraind worden. 

Het GVB overweegt ook in de laatste testfase Amstelveners te betrekken; mogelijk kunnen inwoners van Amstelveen op de laatste testritten mee rijden. Kijk voor het interview op de website van de Amstelveenlijn


Meer nieuws

Sport vandaag 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.