De eerste proefrit van Lijn 25 in Amstelveen Zuid werd recent gereden

Oefen- en testfase Amsteltram (Lijn 25) duurt circa 2,5 maand

Amstelveen – Nu de werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn de eindfase naderen en de eerste testritten in Amstelveen Zuid al zijn uitgevoerd, zijn er mensen die zich afvragen waarom Lijn 25 'pas' eind dit jaar officieel gaat rijden.

Dat komt met name omdat circa driehonderd trambestuurders een opleiding dienen te krijgen om de nieuwe Amsteltram (Lijn 25) volledig onder de knie te krijgen en omdat de tram uitvoerig getest moet worden. De trainings- en testfase start rond oktober.

Dat meldt GVB-manager Ronald van der Meer in een interview op de website van de Amstelveenlijn. ‘Tramrijden kunnen onze trambestuurders natuurlijk, ze zijn vakbekwaam. Maar een nieuwe lijn vraagt om een aanvullende lesmodule. Na het opleiden, begint het oefengedeelte’, zegt Van der Meer.

De bestuurders krijgen in kleine groepjes theorie- en praktijkles, onder intensieve begeleiding van de instructeurs.  De lijn is niet heel complex, maar zaken als gekoppeld rijden (dubbele trams) en hoe te handelen op het opstelterrein of bij een defect/storing moeten goed geoefend en getrraind worden. 

Het GVB overweegt ook in de laatste testfase Amstelveners te betrekken; mogelijk kunnen inwoners van Amstelveen op de laatste testritten mee rijden. Kijk voor het interview op de website van de Amstelveenlijn


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.