Artistiek impressie van Hollandse Meesters, naar ontwerp van Rijnboutt Architecten

Officiële bouwstart Hollandse Meesters in centrum Amstelveen: 303 huur- en koopwoningen

Amstelveen - Gebiedsontwikkelaar AM start met de realisatie van Hollandse Meesters in Amstelveen, nabij het Stadshart. Het duurzame woongebouw gaat 303 huur- en koopwoningen tellen, met een mix van zowel middeldure- als vrije sector woningen.

Het ontwerp is van Rijnboutt Architecten en de realisatie is in handen van BAM Wonen. Belegger Redevco is afnemer van de 172 huurwoningen. Ruim 75 procent van de 131 koopwoningen is reeds verkocht.

WELL Building
Uniek aan Hollandse Meesters is dat het als eerste én enige project in Nederland deelneemt aan het nieuwe WELL for residential programma van het International WELL Building Institute (IWBI). Daarmee wordt prioriteit gegeven aan gezondheid, comfort en welzijn van de bewoners. Zij genieten straks van een duurzaam en groen woongebouw.

Wethouder Floor Gordon, die vrijdag bij de officiéle starthandeling aanwezig is: 'Na jarenlange voorbereidingen is het gelukt om een goede mix aan woningen toe te voegen in een prachtig gebouw. Een groen en beeldbepalende plek in het Stadshart van Amstelveen. Een echt herkenningspunt.' Het feestelijke start bouw moment wordt met kopers en relaties gevierd.

GA NAAR HOLLANDSE MEESTERS

Twee torens
Het gebouw kent een basis met daarop twee torens, een toren met vijftien verdiepingen voor de koopwoningen en een toren met zeventien verdiepingen voor de huurwoningen. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse stallingsgarage met 207 plaatsen voor auto’s, gemeenschappelijke fietsenstallingen en deelmobiliteit.

Het woonconcept wordt gekenmerkt door delen en ontmoeten. Er komen Friendswoningen, een gedeelde huiskamer, een gemeenschappelijke binnentuin en dakterrassen. Verder komt er een commerciële ruimte, speciaal voor bewoners en omwonenden.

Het gebouw is opgezet in U-vorm met een open oriëntatie op de naastgelegen groene singel met water. Dit parklandschap wordt doorgetrokken als een groene loper naar de binnentuin en het groen op de gevels.

Officiële handeling

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 juni verricht wethouder Gordon van ruimtelijke ordening de officiële handeling. Hierbij wordt gezamenlijk met vertegenwoordigers van AM, Redevco en BAM Wonen een kleurrijk geschilderde prefab betonnen funderingspaal de grond in gebracht.

Klik hier voor meer informatie over Hollandse Meesters


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.