Afvalcontainers Olmenhof (VLN Nieuws)

Olmenhof wordt gereed gemaakt als tijdelijke opvanglocatie

Amstelveen - De Olmenhof in de wijk Groenelaan zal de komende maanden gereed worden gemaakt als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Omdat de wettelijke verhuurperiode voor tijdelijke bewoning van het pand (een voormalig verzorgingstehuis) op 1 april afliep, dienden huurders het pand te verlaten. 

De afgelopen dagen werden de laatste appartementen leeggehaald door de bewoners, hetgeen resulteerde in een flinke berg (grof) afval. De Olmenhof deed tien jaar lang dienst als tijdelijke woonlocatie voor onder andere jongeren. Die tien jaar was het maximum op basis van de Leegstandswet.

Woonzorg Nederland heeft aangegeven een nieuw intramuraal zorgcomplex op de plek te ontwikkelen, maar om leegstand te voorkomen zolang de bouw van dat nieuwe zorgcomplex nog niet is begonnen, wordt het gebouw ingezet tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Niet alle bewoners hebben een vervangende woonruimte gevonden. Eén deel van de bewoners moet noodgedwongen weer gaan inwonen bij hun ouders, omdat er geen woonruimte te vinden is in Amstelveen. 

Voor het pand in gebruik kan worden genomen als opvangocatie, wordt het beperkt opgeknapt en ingericht voor de opvang. Dat duurt circa drie maanden. De locatie wordt naar verwachting begin juli 2024 in gebruik genomen.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.