AmstelveenHeemraad

Omgehakte kicksenboom had essentaksterfte; excuses van gemeente voor gang van zaken

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft haar welgemeende excusues aangeboden voor de gang van zaken rond het omhakken van de kicksenboom voor het clubhuis van v.v. AmstelveenHeemraad. De boom die was volgehangen met oude voetbalschoenen en een icoon was voor de club, bleek essentaksterfte te hebben. De boom was op een kaplijst geplaatst in het kader van de jaarlijkse bomenrevisie.

De gemeente verzuimde echter de club apart in te lichten en heeft daar excuses voor aangeboden. De gemeente gaat eerder dan gepland een nieuwe boom terugplanten en biedt ook de mogelijkheid weer een kicksenboom te creëren bij het clubhuis.

Ziek

De boom werd vorige week zonder overleg met de voetbalclub omgehakt, hetgeen leidde tot verontwaardigde en boze reacties van leden en vrijwilligers. De boom bleek echter al enige tijd op een lijst van zieke bomen te staan, zonder dat de club dat wist: de kap werd uitgevoerd door een ingehuurde aannemer, die wel alle kicksen verzamelde en voor het clubhuis neerlegde.

In ere herstellen

De club meldt in een update rond de zaak dat de gemeente heeft aangegeven het te betreuren dat de club nooit op de hoogte is gebracht: 'De gemeente heeft ons het aanbod gedaan om een nieuwe boom te laten plaatsen waarna de traditie van onze kicksenboom weer in ere hersteld zal worden.' 


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.