VLN Nieuws, Roy Gerritsen
112

Omgeving Galerijflat in Stadshart Amstelveen afgesloten na vallende brokstukken

Amstelveen - De omgeving van een flat met daaronder een winkelstrip aan de Galerij in Stadshart Amstelveen is afgesloten, nadat er zaterdagavond brokstukken van de gevel op het trottoir waren gevallen.

Update: gemeente vraagt om onderzoek

Door nog onduidelijke oorzaak kwamen stukken beton van de gevel op zowel de tweede als derde etage van de flat los. De flat ligt nabij de Rembrandtweg aan de achterzijde van het Rembrandthof.

brokstukken.jpg
Het beton liet op twee plekken los en viel op het trottoir.

vln2_galerij.jpg
Inspectie van de brandweer (VLN Nieuws, Roy Gerritsen)

De opgeroepen brandweer stelde direct een onderzoek in heeft de schade geinspecteerd, vooralsnog was ontruiming van de flat niet noodzakelijk, maar wel werd de omgeving afgezet.

112-Galerijflat_afgesloten.jpg
De omgeving is afgezet

Zondag is het trottoir voor de flat, incusief de winkels, nog niet toegankelijk en nog steeds afgezet met hekwerken en linten. Nader onderzoek zal volgen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.