De pollers rond het Oude Dorp worden 22 november geactiveerd

Omhoog-omlaag: beweegbare paaltjes rond Oude Dorp Amstelveen worden geactiveerd

Amstelveen - Weggebruikers kunnen vanaf maandag 22 november 2021 niet meer zomaar met de auto door het Oude Dorp van Amstelveen rijden. Op die dag worden de beweegbare paaltjes (ook wel pollers genoemd) geactiveerd en is de oude dorpskern alleen nog toegankelijk voor automobilisten met een toegangspas cq. ontheffing.

Dat meldt de gemeente in een persbericht. Bewoners en ondernemers hebben inmiddels een toegangspas ontvangen waarmee zij de paaltjes kunnen laten zakken. Ook heeft de gemeente raamstickers verstrekt.

Doorgaand verkeer geweerd

De beweegbare paaltjes zijn de afgelopen periode geplaatst op diverse plekken rond het Dorp: voor de Dorpsstraat, aan het begin van de Stationsstraat en op het Zetveld. 'De maatregel is genomen ter bevordering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het Oude Dorp,' zegt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD). De smalle straten in het gebied lenen zich volgens het College van B en W niet voor doorgaand verkeer. 

bord Oude Dorp ontheffing amstelveen.jpg

Ontheffing en bezoekerspas

Bewoners en ondernemers in het bezit van een toeganspas kunnen dus nog wel door het gebied rijden met hun auto. Zij hebben een ontheffing. Voor bezoekers waarvoor het noodzakelijk is met de auto in het Oude Dorp te zijn, kan in overleg met een bewoner of ondernemer waar men op bezoek gaat een bezoekerspas geregeld worden.

Facelift

Eerder onderging het Oude Dorp al een facelift. De straten werden gelijkvloers ingericht met klinkers en een volgens de gemeente nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat zijn onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien. De bestrating, lantaarnpalen, ander straatmeubilair en het groen in het Oude Dorp zijn aangepast om het historische karakter een extra accent te geven.

Ellermeijer geeft aan dat Amstelveen met het activeren van de paaltjes en de facelift nu een vernieuwd Oude Dorp heeft: 'Een gebied met historische allure en autoluw, waar het fijn is om te wonen, werken en te verblijven', aldus de wethouder.


Meer nieuws

112 gisteren 19:02

Ongeval met deelscooter in Bankras

Amstelveen - Twee opzittenden van een deelscooter zijn dinsdagavond ten val gekomen in de wijk Bankras, vermoedelijk na een incident met een grijs busje waarvan de bestuurder is doorgereden.

Kunst & Cultuur gisteren 13:14

Nieuw leven in monumentaal oud schoolgebouw Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Het monumentale schoolgebouw, gelegen aan de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen, is na een maandenlange renovatie weer gereed voor gebruik. Het gebouw dateert uit 1902 en ‘was dringend toe aan een flinke opknapbeurt,’ zegt wethouder Frank Berkhout (Vastgoed en Cultuureducatie, D66).

Amstelveen van voorheen 22 mei 2022 20:41

Amstelveen van voorheen (300)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 300 een bijzondere tekening.