Omleidingen door werkzaamheden Keizer Karelweg

Omleidingen door werkzaamheden Keizer Karelweg Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Binnenkort starten de werkzaamheden aan de kruising van de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan. Het is de bedoeling dat de voorrangskruising verandert in een zogenoemde ‘echte rotonde’ waar langzaam verkeer voorrang krijgt.

De gemeente meldt op zijn website dat de eerste fase van de werkzaamheden op maandag 1 oktober van start zullen gaan. Het is de bedoeling dat er aan de oostkant van de Keizer Karelweg, aan de kant van het Cobra Museum, een tweerichtingsfietspad en een voetpad worden aangelegd. Door deze werkzaamheden is de kruising vanaf 8 oktober tot en met 16 november afgesloten voor doorgaand verkeer over de Keizer Karelweg.

Omleidingen

In de week van 1 oktober zal eerst een extra rijstrook, een zogenaamde bypass, worden aangelegd tussen de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan. Verkeer van Amstelveen-Zuid richting Amsterdam kan dan van 8 tot en met 15 oktober via de Groen van Prinstererlaan, Rembrandtweg en Graaf Aelbrechtlaan omrijden. Vanuit Amstelveen-Noord wordt het verkeer andersom omgeleid.

Na 15 oktober kan het verkeer ook kiezen voor de route Groen van Prinstererlaan, Rembrandtweg en Laan Walcheren. De omleidingsroutes zullen met bebording worden aangegeven. Ook de bussen zullen in de periode van 8 oktober tot en met 16 november worden omgeleid.

Capaciteit

De tweede fase van de werkzaamheden aan de Keizer Karelweg gaat in het eerste kwartaal van 2019 van start. Dan zal onder meer de aanleg plaatsvinden van een extra linksaf-vak voor de parkeergarage van het Stadshart. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Ballast Nedam in opdracht van de gemeente Amstelveen.

In verband met de vernieuwing van de A9 zullen de op- en afritten naar en van Holendrecht in 2021 worden afgesloten. Het aanpassen van het kruispunt van de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan past in de maatregelen van de gemeente om de capaciteit van de omliggende wegen te vergroten.


Reacties