Gemeente Amstelveen

Omleidingen door werkzaamheden Keizer Karelweg

Amstelveen - Binnenkort starten de werkzaamheden aan de kruising van de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan. Het is de bedoeling dat de voorrangskruising verandert in een zogenoemde ‘echte rotonde’ waar langzaam verkeer voorrang krijgt.

De gemeente meldt op zijn website dat de eerste fase van de werkzaamheden op maandag 1 oktober van start zullen gaan. Het is de bedoeling dat er aan de oostkant van de Keizer Karelweg, aan de kant van het Cobra Museum, een tweerichtingsfietspad en een voetpad worden aangelegd. Door deze werkzaamheden is de kruising vanaf 8 oktober tot en met 16 november afgesloten voor doorgaand verkeer over de Keizer Karelweg.

Omleidingen

In de week van 1 oktober zal eerst een extra rijstrook, een zogenaamde bypass, worden aangelegd tussen de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan. Verkeer van Amstelveen-Zuid richting Amsterdam kan dan van 8 tot en met 15 oktober via de Groen van Prinstererlaan, Rembrandtweg en Graaf Aelbrechtlaan omrijden. Vanuit Amstelveen-Noord wordt het verkeer andersom omgeleid.

Na 15 oktober kan het verkeer ook kiezen voor de route Groen van Prinstererlaan, Rembrandtweg en Laan Walcheren. De omleidingsroutes zullen met bebording worden aangegeven. Ook de bussen zullen in de periode van 8 oktober tot en met 16 november worden omgeleid.

Capaciteit

De tweede fase van de werkzaamheden aan de Keizer Karelweg gaat in het eerste kwartaal van 2019 van start. Dan zal onder meer de aanleg plaatsvinden van een extra linksaf-vak voor de parkeergarage van het Stadshart. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Ballast Nedam in opdracht van de gemeente Amstelveen.

In verband met de vernieuwing van de A9 zullen de op- en afritten naar en van Holendrecht in 2021 worden afgesloten. Het aanpassen van het kruispunt van de Keizer Karelweg en de Groen van Prinstererlaan past in de maatregelen van de gemeente om de capaciteit van de omliggende wegen te vergroten.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.